Ένας νέος αγώνας Trail & Urban Trail στις 30/01 στην Κριθαριά Βόλου

 Runbeat Team   10:52 05-01-2022  

Ένας νέος αγώνας Trail & Urban Trail στις 30/01 στην Κριθαριά Βόλου


Στο καλεντάρι του 2022 μπαίνει ένας καινούργιος αγώνας Trail καθώς έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου ο 1ος Κριθαριά Trail & Urban Trail, τον οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού - Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και του Συλλόγου Κριθαριάς «ο Νέος Απόστολος».

Πρόκειται για έναν αγώνα 8,3 χιλιομέτρων Trail με υψομετρική 350 μέτρων (Το ίχνος της διαδρομής μπορείτε να το δείτε όπως καταγράφηκε από δύο gps εδώ : https://www.strava.com/activities/6430142060), ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και ένας αγώνας δρόμου 6,5 χιλιομέτρων τύπου urban trail (άσφαλτος) με υψομετρική 165 μέτρων στη διαδρομή Κριθαριά - Μάραθος - Άγιος Γεώργιος. Επίσης θα γίνει Παιδικός Αγώνας 500 μέτρων.

 

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στην προκήρυξη του αγώνα, «σε περίπτωση που τα μέτρα της Πολιτείας που θα ισχύουν στην ημερομηνία του αγώνα, δεν θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή του, ο αγώνας θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.

Κάθε συμμετέχοντας οφείλει να παρουσιάσει τα πιστοποιητικά που απαιτούνται από τη ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ (εμβολιασμού ή νόσησης ή PCR test ή rapid test), σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν διαμορφωθεί από τη ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ. Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχοντας δεν παρουσιάσει ένα από αυτά, θα αποκλείεται από τον αγώνα, καθώς η διοργάνωση οφείλει να εφαρμόζει τους κανονισμούς της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ για τους αγώνες δρόμου.

Ώρες εκκίνησης :

8,3 χιλιόμετρα TRAIL: 10.00πμ

6.500 μέτρα ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ: 12.00.

Οι 2 αγώνες θα γίνουν με διαφορά μεταξύ τους 2 ωρών ώστε όποιος θέλει να μπορεί να τρέξει και στους δύο.

Χώρος συνάντησης, εκκίνησης - τερματισμού : η παραλία της Κριθαριάς Μαγνησίας.

Ποσό συμμετοχής για κάθε αγώνα: 5 ευρώ.

Συνολικό όριο συμμετοχών και για τους δύο αγώνες ορίζεται ο αριθμός των 300 δρομέων ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός.

Ο παιδικός αγώνας είναι φυσικά χωρίς ποσό συμμετοχής, και θα γίνει στις 11.45.

Οι εγγραφές θα κλείσουν μόλις συμπληρωθούν 300 ολοκληρωμένες εγγραφές, και θα ακυρωθούν οι εκκρεμείς. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί 300 εγγραφές, αυτές θα κλείσουν στις 24 Ιανουαρίου. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες θα λάβουν το ειδικό κατασκευασμένο μετάλλιο, συλλεκτικό μόνο για τον αγώνα του 2022. Αναμνηστικό t-shirt δεν θα δοθεί, προκειμένου να είναι χαμηλό το κόστος συμμετοχής (5 ευρώ).

Οι εγγραφές γίνονται στον εξής σύνδεσμο: https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=d59f66ffd21cc6b9a24c3ea6fe4fc4cd&l=GR

Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, εγγραφές θα γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Σηματοδότηση:

Η διαδρομή θα είναι άψογα σηματοδοτημένη με χαρτόνια και κορδέλες που αφαιρεθούν μόλις λήξει ο αγώνας, ώστε να μην υπάρξει ρύπανση, καθώς και για να μην υπάρξει βάψιμο των δρόμων.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Άτομα ηλικίας κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν με την συναίνεση των γονέων.

Έξτρα κανονισμοί για τον covid

Σε περίπτωση που η Πολιτεία την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (30 Ιανουαρίου 2022) θα έχει διαφοροποιήσει ή προσθέσει νέους κανόνες για τον covid που δεν ίσχυαν κατά τη δημοσίευση της προκήρυξης, θα υπάρξουν οι ανάλογες απαιτούμενες προσαρμογές στη διεξαγωγή του αγώνα.

Παράδοση αριθμών.

Η παράδοση των αριθμών θα γίνει σε χώρο που θα ανακοινωθεί, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.

Για την παράδοση των πακέτων είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης 6μήνου, ή PCR 72 ωρών, ή rapid test 48 ωρών που θα λήγουν το νωρίτερο την Κυριακή 30 Ιανουαρίου το μεσημέρι, βάσει των κανονισμών της ΓΓΑ με τους οποίους πήρε άδεια διεξαγωγής ο αγώνας. Βάσει των ίδιων κανονισμών, για τους ανήλικους αρκεί self test 24 ωρών που θα λήγει το νωρίτερο την Κυριακή 30 Ιανουαρίου το μεσημέρι. Όποιος δεν προσκομίσει τα ανωτέρω, δεν θα συμμετέχει στον αγώνα.

Για τους αθλητές εκτός Μαγνησίας, παράδοση των πακέτων με τους ίδιους όρους θα γίνεται και την ημέρα του αγώνα στον χώρο της εκκίνησης».