Επικεφαλής του Μαραθωνίου η Σ. Σακοράφα - Αναδιάρθρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΜΑ

 Runbeat Team   23:15 01-10-2021  

Επικεφαλής του Μαραθωνίου η Σ. Σακοράφα - Αναδιάρθρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΑΜΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης προχώρησε στην αναδιάθρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Αθήνας.

 

Στη θέση της προέδρου παραμένει με διευρυμένες αρμοδιότητες, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφία Σακοράφα, η οποία αναλαμβάνει και όλες τις ευθύνες και αρμοδιότητες του Οργανωτικού και Τεχνικού διευθυντή.

Σημαντική και καθοριστική συμβολή στην διεξαγωγή της σπουδαίας διοργάνωσης θα παίξει το ΣΕΦΑΑ- ΕΚΠΑ, το οποίο διέθεσε στο δυναμικό της Ομοσπονδίας τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ηλία Ζαχαρόγιαννη, ως Τεχνικό Σύμβουλο του Μαραθωνίου Αθήνας. Ο Ηλίας Ζαχαρόγιαννης διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία σε ανάλογη θέση, ενώ υπήρξε αθλητής και προπονητής μεσαίων αποστάσεων.

 

Συντονιστής του αγώνα θα είναι ο τεχνικός Δημήτρης Χαλβατζάρας, ενώ στην επιτροπή εντάσσονται και οι τεχνικοί της ομοσπονδίας, Στέφανος Ματάκης και Μάρκος Καλούδης.

Η κ. Σακοράφα στην διάρκεια του συμβουλίου εξέφρασε την βεβαιότητα της, πως με τη συμβολή του τεχνικού και αγωνιστικού τομέα της ομοσπονδίας και όλου του δυναμικού του ΣΕΓΑΣ, ο Μαραθώνιος Αθήνας θα είναι και φέτος ένα από τα σπουδαιότερα γεγονότα της Ευρώπης.

Αναλυτικά τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Μαραθωνίου

Πρόεδρος: Σοφία Σακοράφα

Αντιπρόεδρος: Γιώργος Γιατρουδάκης

Μέλη

Παναγιώτης Μελαχρινός

Γιάννης Λιούμπας

Παναγιώτης Δημάκος

Κώστας Τριαντάφυλλος

Σωτήρης Κυρανάκος

Στέφανος Ματάκης

Μάρκος Καλούδης

Αγγελική Προκάκη

Τεχνικός Σύμβουλός: Ηλίας Ζαχαρόγιαννης

Συντονιστής: Δημήτρης Χαλβατζάρας

Γραμματέας: Γεωργία Σαγιαδινού

Πρόεδρος της ΕΣΑΣ ο Κώστας Κεντέρης

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ επικύρωσε ομόφωνα την πρόταση της ΕΣΑΣ (Εθνικού Συμβούλιο Αγωνιστικού Σχεδιασμού) για τη δημιουργία εξιδεικευμένων ομάδων Εργασίας με αναβαθμισμένο έργο και δυνατότητα απευθείας εισηγητικού ρόλου στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας.

 

Πρόεδρος της ΕΣΑΣ είναι ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, ο οποίος έκανε τη σημερινή εισήγηση, ενώ συντονιστής των τεσσάρων ομάδων θα είναι ο σύμβουλος της διοίκησης, Λάμπρος Παπακώστας.

Η ΕΣΑΣ χωρίζεται σε τέσσερις Επιτροπές, στην Επιτροπή Αναπτυξιακού Αθλητισμού, στην Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού, στην Επιτροπή Αγώνων και στην Επιτροπή Εξεύρεσης πόρων και στρατηγικού Σχεδιασμού με στόχο τον άμεσο σχεδιασμό και την υλοποίηση των θεμάτων του αντικειμένου, που θα αναλάβουν.

Η ομάδα εργασίας του Αναπτυξιακού Αθλητισμού, πρόεδρος της οποίας θα είναι ο Γιάννης Μυστακίδης, θα ασχοληθεί με τη διεξαγωγή Αγώνων έως Κ20, τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, τις αναπτυξιακές δράσης, το Kids Athletics κ.α. Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού θα έχει πρόεδρο τον Γιώργο Γιατρουδάκη και ως κύρια ευθύνη τα θέματα Εθνικών Ομάδων, τα κέντρα προετοιμασίας, ιατρικά και αγωνιστικά ζητήματα.


Η Επιτροπή Αγώνων, με πρόεδρο τον Γιάννη Λιούμπα, θα ασχοληθεί με τη Διεξαγωγή Αγώνων, την ανάθεση διοργανώσεων, την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και τον έλεγχο εγκυρότητας των αγώνων.

Μέλη της Επιτροπής θα είναι μεταξύ άλλων η ολυμπιονίκης του επί κοντώ και μέλος της Επιτροπής Αθλητών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κατερίνα Στεφανίδη, αλλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Περικλής Ιακωβάκης.

Τέλος, η Επιτροπή Εξεύρεσης πόρων και στρατηγικού Σχεδιασμού, με πρόεδρο τον Γενικό Διευθυντή της Ομοσπονδίας, Σωτήρη Κυρανάκο, θα έχει αντικείμενο εργασίας τη σύναψη μνημονίων συνεργασίας με τοπικούς φορείς για την προετοιμασία των αθλητών και για τη διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων και αγώνων.

Αναλυτικά οι Επιτροπές

Αναπτυξιακού- σωματειακού αθλητισμού

Συντονιστής: Γιάννης Μυστακίδης

Μέλη

Γιάννης Θεμελίδης

Λούλα Καρατζά

Σπύρος Αραμπατζής

Χάρης Παπαδιάς

Φλώρα Ρεντούμη

Ζωή Βαρέλη

Μάρκος Καλούδης

Βασίλης Πλάτωνας

Χρήστος Χατζηβασιλείου

Στέφανος Ματάκης

Δημήτρης Παππάς

Λυκούργος Τσάκωνας

Άγγελος Παυλακάκης

Χρήστος Μελέτογλου

Ξένια Αργειτάκη

Υψηλού Αθλητισμού

Συντονιστής: Γιώργος Γιατρουδάκης

Μέλη

Λάμπρος Παπακώστας

Γιάννης Θεμελίδης

Ξένια Αργειτάκη

Τασούλα Κελεσίδου

Νίκος Τσώνης

Κώστας Γκατσιούδης

Γιάννης Κουτσιώρας

Χρήστος Μελέτογλου

Ζωή Βαρέλη

Χρήστος Χρυσοστομίδης

Δημήτρης Ευαγγελόπουλος

Γιώργος Πομάσκι

Άγγελος Παυλακάκης

Μαρία Μπελιμπασάκη

Δημήτρης Δαμασκηνός

Γιάννης Μυστακίδης

Λυκούργος Τσάκωνας

Λούλα Καρατζά

Αγώνων

Συντονιστής: Γιάννης Λιούμπας

Μέλη

Χάρης Παπαδιάς

Ανδρέας Γκόγκας

Νίκος Τσώνης

Νότης Παπούλιας

Δημήτρης Χαλβατζάρας

Μάρκος Καλούδης

Βασίλης Πλάτωνας

Χρήστος Χατζηβασιλείου

Στέφανος Ματάκης

Κατερίνα Στεφανίδη

Περικλής Ιακωβάκης

Εξεύρεσης πόρων- στρατηγικός σχεδιασμός

Συντονιστής: Σωτήρης Κυρανάκος

Μέλη

Γιώργος Γιατρουδάκης

Γιάννης Λιούμπας

Τασούλα Κελεσίδου

Μάρκος Καλούδης

Βασίλης Πλάτωνας

Χρήστος Χατζηβασιλείου

Στέφανος Ματάκης

Νότης Παπούλιας

Ανδρέας Γκόγκας