Επίσημο: Ο Eliud Kipchoge θα διεκδικήσει το τρίτο σερί Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι το 2024!

 Runbeat Team   15:42 12-01-2022  

Επίσημο: Ο Eliud Kipchoge θα διεκδικήσει το τρίτο σερί Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι το 2024!


Έτοιμος να γράψει ιστορία για ακόμα μία φορά στην τεράστια καριέρα του είναι ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος όλων των εποχών, Eliud Kipchoge, καθώς ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο επόμενος στόχος του είναι να κατακτήσει το τρίτο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι!

Ο Κενυάτης δρομέας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον μαραθώνιο του 2016 στο Ρίο και το περασμένο καλοκαίρι στο Σαπόρο, και πλέον «βάζει πλώρη» για το τρίτο σερί ιστορικό χρυσό μετάλλιο το 2024 στο Παρίσι. Ο στόχος αυτός ανακοινώθηκε από την εταιρία «INEOS», η οποία θα τον στηρίξει μαζί με την NN Running Team ενόψει της επόμενης Ολυμπιάδας.

 

Ο Kipchoge είχε σπάσει και το «φράγμα» των 2 ωρών σε μαραθώνιο στον αγώνα «INEOS Challenge», με την γνωστή εταιρία να επανέρχεται για να τον στηρίξει στο νέο αυτό εγχείρημα.

Ολόκληρη η ομάδα που είχε δουλέψει στο «INEOS Challenge», μαζί με τον προπονητή του, Patrick Sang, θα δουλέψουν προκειμένου να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο για ακόμα μία φορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ θα είναι 40 ετών το 2024!