«Επιστροφή» στον Μαραθώνιο με σπουδαία επίδοση για τον «φτερωτό» γιατρό

 Runbeat Team   20:58 01-06-2021  

«Επιστροφή» στον Μαραθώνιο με σπουδαία επίδοση για τον «φτερωτό» γιατρό


Δυναμική «επιστροφή» για τον Δημοσθένη Ευαγγελίδη στους μαραθωνίους, καθώς σημείωσε μία εξαιρετική επίδοση στον Boston Marathon της Μεγάλης Βρετανίας.  

Ο Δημοσθένης Ευαγγελίδης, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ορθοπεδική Χειρουργική, ζει τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία και τρέχει συχνά σε μαραθωνίους, έχοντας μάλιστα καταφέρει να ανέβει αρκετές φορές στο βάθρο στην αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου.

 

Με προετοιμασία η οποία δεν «θυμίζει» προπονήσεις για μαραθώνιο τους τελευταίους τρεις μήνες, ο «φτερωτός» γιατρός κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση στον Boston Marathon UK που έγινε στο Lincolnshire, με χρόνο 2:29:04.

Ενδεικτικά, ο Ευαγγελίδης προπονήθηκε για τους τελευταίους τρεις μήνες, έχοντας ένα μέσο όρο 70 με 80 χιλιόμετρα την εβδομάδα και μόνο σε 2 από τις 14 συνολικά εβδομάδες έφτασε τα 113 και 110 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Μία εξαιρετική επίδοση και διάκριση, έχοντας ως δεδομένο την προπόνηση την οποία ακολούθησε ο έμπειρος Έλληνας μαραθωνοδρόμος.