Επιτυχημένο το Πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία»

 Runbeat Team   12:40 06-06-2024  

Επιτυχημένο το Πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 4η Ολυμπιακή Εβδομάδα στα Σχολεία»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 31 Μαΐου με 2 Ιουνίου το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία-4ηΟλυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», το οποίο διοργάνωσε η στην Αρχαία Ολυμπία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 12 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 1 Σχολείο της Κύπρου, 1 Σχολείο της Ομογένειας από την Αφρική και 1 Σχολείο της Ομογένειας από τη Γερμανία, μετά από κλήρωση που είχε γίνει.

Η θεματική ενότητα της Ολυμπιακής εβδομάδας 2024, ήταν «H Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

 

Στην 4η Ολυμπιακή εβδομάδα συμμετείχαν 5.376 σχολεία με 234.071 χιλιάδες μαθητές/τριες απ’ όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια δημιουργώντας νέο ρεκόρ.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Γιώργος Αλικάκος τόνισε ότι η φετινή συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Ολυμπιακής Παιδείας- 4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και σημείωσε πραγματικά ρεκόρ και ευχαρίστησε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που αγκάλιασαν το πρόγραμμα, δίνοντάς τους ραντεβού την επόμενη χρονιά.

Δεκαπέντε σχολεία κληρώθηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της Αρχαίας Ολυμπίας στο πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό, περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, αθλητικό αλλά και διασκεδαστικό πρόγραμμα που η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία είχαν ετοιμάσει είναι τα παρακάτω: (ένα από κάθε μία Περιφερειακή Διεύθυνση της Ελλάδας, 1 Σχολείο από την Κύπρο και 2 Σχολεία από την Ομογένεια -1 από Ευρώπη και 1 από Αφρική).

12ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΚΩΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΣΙΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ‘ΜΑΡΚΙΔΕΙΟ”

2ο ΔΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΒΙΔΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

31ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΗΤΕΙΑΣ

Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

5ο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΟΥΜΠΟΥΜΠΑΣΙ Λ.Δ.ΚΟΝΓΚΟ

Στην Αρχαία Ολυμπία οι μαθητές και οι μαθήτριες καθώς και οι συνοδοί τους που συμμετείχαν έμειναν κατενθουσιασμένοι.

Τα παιδιά γνώρισαν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που υπηρετούν με συνέπεια το ”Ευ Αγωνίζεσθαι και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη σκοποβολή, τοχαντμπολ,το λειζερ ραν, την κωπηλασία, την άρση βαρών, αγωνίσματα στίβου και το πρωτοποριακό παιχνίδι Run & Out.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τη Δρ Πέλλα Πετράκη-Καββαδία για τη συμβολή της άσκησης στη βελτίωση της υγείας, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν μία κάρτα υγείας ως οδηγό για ένα υγιεινό τρόπο ζωής και καλών συνήθειων για την υγείας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για να αποκτήσουν σωστές συνήθειες και ένα υγιεινό τρόπο ζωής

Επίσης, συμμετείχαν σε πολλάδιαδραστικά παιχνίδια και ομάδες εργασίας, με σενάρια διαχείρισης της ήττας κάτω από διαφορετικές οπτικές γωνίες,τον εκφοβισμό και έγιναν για λίγο μικροί δημοσιογράφοι, παρουσιάζοντας τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή, έχοντας κάνει μία «εικονική» συνέντευξη με έναν Ολυμπιονίκη/Παραολυμπιονίκη τα οποία τους έδωσαν πλήρη χαρά και ευχαρίστηση και αποχαιρέτησαν την Αρχαία Ολυμπία κατενθουσιασμένοι!