Με το Δρόμο του Κλεοσθένη ξεκινά η τριήμερα αγωνιστική δράση στην Αρχαία Ολυμπία

 Runbeat Team   11:56 11-04-2024  

Με το Δρόμο του Κλεοσθένη ξεκινά η τριήμερα αγωνιστική δράση στην Αρχαία Ολυμπία


Η ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας θα είναι στο επίκεντρο το προσεχές τριήμερο τόσο για τους αγώνες που θα φιλοξενήσει, αλλά κυρίως για τα μηνύματα εκεχειρίας και αλληλεγγύης που θέλει να περάσει.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει αύριο Παρασκευή 12/4 με τη διεξαγωγή για 4η χρονιά του Δρόμου Εκεχειρίας, ο οποίος είναι γνωστός με την επωνυμία ο «Δρόμος του Κλεοσθένη 2024».

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στον βασιλιά της Πίσας, Κλεοσθένη, έναν από τους 3 που συμφώνησαν την Ολυμπιακή Εκεχειρία (Ίφιτος βασιλιάς της Ήλιδα και Λυκούργος νομοθέτης της Σπάρτης).

 

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 5.00 μ.μ. έξω από το ναό της Αγίας Κυριακής στην Πίσα, είναι απόστασης 5χλμ και έχει αγωνιστικό χαρακτήρα.

Είναι ο πρώτος από μία σειρά αγώνων και εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί το επόμενο τριήμερο στην Αρχαία Ολυμπία.

Το Σάββατο 13/4 στις 11π.μ. θα πραγματοποιηθεί η συμβολική «εναπόθεση οπλισμού» στο Αγραπιδοχώρι και στις 11:45π.μ. θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα «Ο Δρόμος του Ηρακλή 2024» απόστασης 28χλμ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 4:30μ.μ. θα εκκινήσει ο «Δρόμος του Ίφιτου 2024», ένας αγώνας για παιδιά και έφηβους απόστασης 2χλμ που θα διεξαχθεί στην Ήλιδα. Μισή ώρα αργότερα (5μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2024.

Ο αγώνας απόστασης 50χλμ θα ξεκινήσει την επόμενη μέρα (14/4) στις 6:45 το πρωί. Η εκκίνηση θα δοθεί στην Ήλιδα και οι μετέχοντες θα τερματίσουν στην Ολυμπία.

Την ίδια μέρα στις 7μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και η προγραμματισμένη Ημερίδα-Εικαστική Έκθεση (Πολεμικό Μουσείο Αθηνών).