Επόμενος στόχος του Soufiane El Bakkali είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στα 3000μ. στιπλ

 Runbeat Team   17:06 07-12-2022  

Επόμενος στόχος του Soufiane El Bakkali είναι το παγκόσμιο ρεκόρ στα 3000μ. στιπλ


Το 2022 ήταν μία καταπληκτική χρονιά για τον Soufiane El Bakkali καθώς κατάφερε να πετύχει του στόχους του κατακτώντας τον Παγκόσμιο τίτλο στο Όρεγκον στα 3000μ. στιπλ.

Ο Μαροκινός δρομέας ανεβάζει τον πήχη ενόψει της νέας σεζόν το 2023 θέτοντας ως στόχο το Παγκόσμιο ρεκόρ που συνεχίζει να κρατά εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια.

 

Ο γεννημένος στην Κένυα, αλλά αγωνιζόμενος για το Κατάρ, Saif Saaeed Shaheen, είχε καταφέρει να τρέξει την απόσταση σε 7:53.63 το 2004. Από τότε κανείς δεν είχε καταφέρει να απειλήσει το ρεκόρ του κάτι που ο El Bakkali  θέλει να αλλάξει. Ο 26χρονος αθλητής έχει ατομικό ρεκόρ 7:58.15, επίδοση που τον κατατάσσει στη δέκατη θέση όλων των εποχών, όμως αισιοδοξεί ότι μπορεί να καταφέρει να είναι ο επόμενος παγκόσμιος ρέκορντμαν. Το 2022 ολοκλήρωσε τη σεζόν του αήττητος, όμως κύριος στόχος του όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για τις βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών είναι το παγκόσμιο ρεκόρ. «Ξεκίνησα το 2022 με πίεση καθώς δεν είχα κατακτήσει κάποιο παγκόσμιο τίτλο και ήθελα να τα καταφέρω στο Όρεγκον. Ο στόχος αυτός επετεύχθη, όμως έχω ακόμη πολλούς μπροστά μου. Το παιδικό μου όνειρο ήταν να γίνω Ολυμπιονίκης. Έξω από το Μαρόκο ένιωθα μεγάλος σταρ, ειδικά στα 3000 μέτρα στιπλ, ένα αγώνισμα όπου κυριαρχούσαν οι Κενυάτες για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάθε χρόνο οι στόχοι άλλαζαν και τώρα πλέον νέος στόχος είναι η κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ».