Έρχονται οι… Ολυμπιακοί Αγώνες για αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών

 Runbeat Team   10:44 28-06-2023  

Έρχονται οι… Ολυμπιακοί Αγώνες για αθλητές που κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών


Ακούγεται τρελό, αλλά είναι γεγονός ότι ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή αγώνων για αθλητές και αθλήτριες που θα είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν ό,τι φάρμακο θέλουν προκειμένου να έχουν την καλύτερη δυνατή επίδοση.

Αυτοί οι «Ενισχυμένοι Αγώνες», όπως αποκαλούνται, θα επιτρέπουν τη χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν την απόδοση και στόχος τους είναι να ανταγωνιστεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ιδέα προέρχεται από τον επιχειρηματία Aron D’Souza με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος θέλει να «χτυπήσει» το σημερινό μοντέλο που έχει υιοθετηθεί στον ελίτ αθλητισμό.

 

Οι αγώνες που ονειρεύεται ο D'Souza αφορούν πέντε αθλήματα: τον στίβο, την κολύμβησης, τη γυμναστική, τους αγώνες δύναμης και μάχης, ενώ θα επιτρέπεται στους μετέχοντες να χρησιμοποιούν ό,τι φάρμακα επιλέξουν. Στους τρεις πρώτους θα δίνονται κανονικά μετάλλια, ενώ θα υπάρχουν χρηματικά έπαθλα για όσους σημειώσουν παγκόσμιο ρεκόρ.

Ο D'Souza προγραμματίζει την έναρξη των «Ενισχυμένοι Αγώνων» τον Δεκέμβριο του 2024. «Οι αθλητές είναι ενήλικες  και έχουν το δικαίωμα να κάνουν με το σώμα τους ό,τι θέλουν», είπε ο εμπνευστής του αγώνα στο Associated Press. «Ζούμε στο μέλλον, κοιτάξτε την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών. Πιστεύουμε ότι η επιστήμη κάνει την ανθρωπότητα – και τον αθλητισμό – καλύτερη και δικαιότερη», πρόσθεσε.

Ο ιστότοπος «Enhanced Games» απαριθμεί αρκετούς αθλητές και γιατρούς που συμμετέχουν στο εντυπωσιακό σχέδιο της D'Souza.

Ουσιαστικός στόχος των αγώνων είναι να «χτυπήσει» το κατεστημένο των Ολυμπιακών Αγώνων που έχουν μετατραπεί σε ένα εμπορικό αλισβερίσι για λίγους. Στον ιστότοπο των αγώνων αναφέρεται ότι «το Enhanced θα προσφέρει αγώνες υψηλού επιπέδου και οικονομική ανταποδοτικότητα καθώς θα μοιράζονται τα κέρδη στους αθλητές».