Έτοιμη να κυνηγήσει διακρίσεις στον μαραθώνιο η Hellen Obiri

 Runbeat Team   19:16 28-01-2022  

Έτοιμη να κυνηγήσει διακρίσεις στον μαραθώνιο η Hellen Obiri


H δύο φορές (2016, 2020) ασημένια Ολυμπιονίκης στα 5.000 μέτρα από την Κένυα, Hellen Obiri είναι έτοιμη να κυνηγήσει διακρίσεις και στον μαραθώνιο, έχοντας αποδείξει πως είναι μία δρομέας που μπορεί να αποδώσει εξαιρετικά σε πολλές διαφορετικές αποστάσεις.

Η Obiri ξεκίνησε την πορεία της στις μεγαλύτερες αποστάσεις το 2021, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της στον ημιμαραθώνιο με την τρίτη θέση στην Κωνσταντινούπολη και μεταξύ άλλων κερδίζοντας τον ημιμαραθώνιο του Great North Run στη Μεγάλη Βρετανία ανάμεσα από αρκετές ελίτ αθλήτριες.

 

Η δρομέας από την Κένυα ξεκίνησε εξαιρετικά και το 2022, παίρνοντας την πρώτη θέση στον αγώνα ανωμάλου δρόμου 10 χιλιομέτρων «Kenya Defense Forces», αλλά και τη νίκη στο North Ireland International Cross Country που διεξήχθη στην Ιρλανδία (8 χιλιόμετρα).

Όσον αφορά τους ερχόμενους στόχους της, η Obiri αποφάσισε να αλλάξει χορηγό, αφήνοντας τη Nike και φτάνοντας σε συμφωνία με την On. Η On έχει μπει δυναμικά στον κόσμο του στίβου και γενικότερα του running, δημιουργώντας την ομάδα «On Athletics Club», με της οποίας τα χρώματα αγωνίζονται και άλλοι κορυφαίοι δρομείς εκτός από την Obiri (π.χ. Ben Flanagan, Alicia Monson).

Η Obiri λοιπόν, μετά τον ημιμαραθώνιο δείχνει να είναι έτοιμη να τρέξει σε μαραθωνίους με αξιώσεις, με τον Steve DeKoker, επικεφαλής του marketing της On να τονίζει ότι: «Θα μεταβεί στην απόσταση του μαραθωνίου από το φθινόπωρο του 2022», αναφέροντας επίσης ότι θα χρησιμοποιήσει νέα παπούτσια της εταιρίας.