Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Βερολίνου ο Eliud Kipchoge

 Runbeat Team   12:02 12-09-2023  

Έτοιμος για τη μεγάλη πρόκληση του Βερολίνου ο Eliud Kipchoge


Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον Μαραθώνιο του Βερολίνου, όπου η συμμετοχή του Eliud Kipchoge συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Ο σπουδαίος Κενυάτης δρομέας θα βρεθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στην εκκίνηση του Μαραθωνίου που του έχει χαρίσει τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του. Στο Βερολίνο μετρά τέσσερις νίκες και δύο παγκόσμια ρεκόρ.

Ουσιαστικά γι’ αυτόν, όμως αποτελεί μία εξαιρετική προπόνηση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που διεξάγονται το 2024. «Όπως πάντα, είμαι λάτρης του Βερολίνου, αλλά φέτος επέλεξα τον συγκεκριμένο Μαραθώνιο ειδικά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού», τόνισε ο Kipchoge λίγες ημέρες πριν τον μεγάλο αγώνα.

 

«Πιστεύω ότι το Βερολίνο είναι το κατάλληλο μέρος για να ταρακουνήσεις τους μυς και να έχεις αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείς για το Παρίσι. Το Βερολίνο είναι ένα πολύ καλό μέρος για μένα… Έχω κερδίσει τέσσερις φορές με δύο παγκόσμια ρεκόρ. Πραγματικά μου έχει κολλήσει στο μυαλό... Tο να έχω δύο παγκόσμια ρεκόρ στο Βερολίνο είναι υπέροχο», επισήμανε ο Kipchoge, ο οποίος είναι έτοιμος για μία ακόμη πρόκληση.

Στον λογαριασμό του στο Twitter, έγραψε: «Έχω βγάλει όλη τη δουλειά μαζί με την ομάδα, έκανα όλη την προπόνηση και εμπιστεύομαι τη διαδικασία. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο ιδιαίτερο μέρος για μένα, το Βερολίνο, για να ανταποκριθώ ξανά στην πρόκληση».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Kipchoge το 2018 σημείωσε το πρώτο του παγκόσμιο ρεκόρ στο Βερολίνο διανύοντας την απόσταση του μαραθωνίου σε 2:01:39 και βελτίωσε αυτή του την επίδοση το 2022 σε 2:01:09.

Δείτε την ανάρτησή του στο twitter