Έτρεξαν μαραθώνιο στους -54,9°C στη Ρωσία (vid)

 Runbeat Team   9:25 13-01-2024  

Έτρεξαν μαραθώνιο στους -54,9°C στη Ρωσία (vid)


Ένας ιδιαίτερος και επικίνδυνος μαραθώνιος διεξήχθη χθες Παρασκευή 12/1 στην περιοχή Οϊμιακόν της Ρωσίας στη Σιβηρία.

Συνολικά 38 Ρώσοι δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα των 42.195 μέτρων αγωνιζόμενοι σε ακραίες θερμοκρασίες που έφτασαν και τους -54.9 °C.

Οι αθλητές υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους πριν την έναρξη της διοργάνωσης και τους παρασχέθηκαν ζωμός, ζεστό τσάι και σνακ σε αναψυκτήρια κατά μήκος της διαδρομής.

 

Τυλιγμένοι από το κεφάλι μέχρι τα πόδια θέλοντας να προστατευτούν από το κρύο έφτασαν αρκετές φορές στα όριά τους μέχρι να φτάσουν στον τερματισμό, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν την προσπάθεια.

Νικητής ήταν ο 24χρονος Konstantin Dragunov και που ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 3 ώρες και 7 λεπτά, ενώ όπως δήλωσε στον τερματισμό παραλίγο να λιποθυμήσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Έτρεξαν μαραθώνιο στους -54,9°C στη Ρωσία (vid) runbeat.gr

«Με είχαν προειδοποιήσει ότι ο μαραθώνιος είναι απρόβλεπτος. Μετά το 33ο χιλιόμετρο παραλίγο να λιποθυμήσω, όμως κατάφερα να συνέλθω και να τερματίσω».

Μάλιστα αφιέρωσε τη νίκη του στον παππού του Semyon Dragunov που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Μία δρομέας που πήρε μέρος στον πιο παγωμένο μαραθώνιο του πλανήτη, η Alisa Matveeva, εξομολογήθηκε από την πλευρά της ότι «ήταν δύσκολο να τρέξεις τα πρώτα 10 χλμ. Μετά ήταν πιο εύκολο, γιατί ήδη καταλαβαίνεις πώς να αναπνέεις, θυμάσαι ότι πρέπει να αφαιρέσεις τον πάγο από τα μάτια σου, γιατί τα μάτια σου καλύπτονται με αυτόν. Είμαι πολύ χαρούμενη που φόρεσα θερμική μάσκα και θερμαινόμενους πάτους, πραγματικά με έσωσαν», τόνισε.

Δείτε ένα βίντεο από τον ακραίο αυτό μαραθώνιο: