Έως τις 6/7 οι εγγραφές στον αγώνα ορεινού τρεξίματος στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης

 Runbeat Team   14:35 01-07-2022  

Έως τις 6/7 οι εγγραφές στον αγώνα ορεινού τρεξίματος στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης


Ένα δεκαήμερο έμεινε για τη διεξαγωγή του 2ου αγώνα ορεινού τρεξίματος στο ιστορικό χωριό Λιβάδι της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις αγώνες και συγκεκριμένα έναν 22,6χλμ με την επωνυμία Panorama Race, έναν 11,5χλμ με την επωνυμία Kalogeriko Race και έναν 4χλμ με την επωνυμία Leivadi Family. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την επόμενη Κυριακή 10 Ιουλίου και αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον αρκετών φίλων του ορεινού τρεξίματος.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν ως την Τετάρτη 6 Ιουλίου στην εξής διεύθυνση: https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη του αγώνα:

 «Ο πολιτιστικός σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης, διοργανώνει την νέαεκδήλωση ορεινού τρεξίματος (για το 2022) στο ιστορικό χωριό Λιβάδι του Ν. Θεσσαλονίκης. Σε υψόμετρο 850 μέτρων και άνω, αποτελεί ένα ανεξερεύνητο φυσικό παράδεισο μόλις 20χλμ από το κέντρο της πόλης. Πελώριες καστανιές, δρυς κι οξιές οι οποίες ξεφυτρώνουν σε όλο το μήκος των διαδρομών αποτελούν στοιχεία που θα θαυμάσει ο κάθε συμμετέχοντας. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος συνεχίζουμε δυναμικά εκφράζοντας μέσα από εκδηλώσεις την περιβαλλοντολογική μας ανησυχία. Μετά την αναβολή του δικαστηρίου ενόψει της απόφασης επαναλειτουργίας του λατομείου μαρμάρων στην περιοχή φτέρη, μια ανάσα μόλις από την πλατεία του χωριού μας, η οποία εκδικάζεται πλέον στο ΣΤΕ (συμβούλιο της επικρατείας) τον Σεπτέμβριο του 2022, οφείλουμε να είμαστε στις επάλξεις.

Οι διαδρομές φέτος θα είναι τρεις (3) και οι αθλητές μπορούν να επιλέξουν μία από τις παρακάτω διαδρομές:

Panorama Race :22,600χλμ | Υψομετρική διαφορά: 840μέτρα

Kalogeriko Race :11,500χλμ | Υψομετρική διαφορά: 390μέτρα

Leivadi Family :  4 χλμ  | Υψομετρική διαφορά: 110μέτρα

Φροντίσαμε να ενισχύσουμε με ένα νέο μονοπάτι την περσινή μεγάλη μας διαδρομή, ώστε να ευχαριστήσουμε τους πιο απαιτητικούς αθλητές.

Κρατήσαμε το βασικό κομμάτι της μεγάλης διαδρομής για να μετατρέψουμε τον αγώνα των 11,5 χλμ (μεσαίας διαδρομής) για όσους επιθυμούν μία πιο σύντομη ονειρεμένη, βουνίσια διαδρομή.

Συντηρούμε ατόφια την οικογενειακή διαδρομή των 4χλμ με σκοπό το ξεκίνημα περισσότερων ανθρώπων γνωριμίας του χωριού μας.

Φέτος, είναι μία ιδιαίτερη συγκινησιακή χρονιά για τον τόπο μας, διότι ως γνωστόν χάθηκε ένας νεαρός και όμορφος νέος, αφού έπεσε θύμα της οπαδικής βίας τον περασμένο Φλεβάρη.Φυσικά αναφερόμαστε στον Άλκη Καμπανό, ο οποίος τυγχάνει να κατάγεται από το Λιβάδι, αφού ο πατέρας του γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό μας. Έτσι, λοιπόν, σε συνεννόηση και με την παρουσία της οικογένειας θα τον τιμήσουμε αφιερώνοντας τη μεγάλη διαδρομή στη μνήμη του.

Συνεπώς εκτός από αθλητική εκδήλωση αποτελεί και ένα κοινωνικό γεγονός για την περιοχή μας, στην προσπάθεια ανάδειξης των προβλημάτων που προκύπτουν από την απερίσκεπτη παρέμβαση στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και για την ευαισθητοποίηση των νέων απέναντι σε αποτρόπαιες πράξεις και δράσεις βίας στον αθλητισμό και όχι μόνο.

Ο κόσμος, και ειδικά οι νεότερες γενιές, έχουν αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξουμε και να αναλάβουμε δράση, και το ζητούν έντονα. Με την παρουσία μας δηλώνουμε παρόντες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Τόπος εκκίνησης – τερματισμού: Ο χώρος του Ηρώων 50μέτρα πριν την πλατεία και απέναντι από το αναψυκτήριο του πολιτιστικού συλλόγου. Υψόμετρο 850 μέτρα.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Ώρα εκκίνησης μεγάλης διαδρομής 22,600χλμ : 10:00 π.μ.

Ώρα εκκίνησης μεσαίας διαδρομής 11,500χλμ : 10:15 π.μ.

Ώρα εκκίνησης περιπατητικής διαδρομής 4χλμ: 10:45 π.μ.

Κόστος εγγραφής: 20€ για τη διαδρομή των 22,600 χλμ, 15€ για τη διαδρομή των 11,500 και 5€ για τη διαδρομή των 4 χλμ.

Στη μικρή διαδρομή τα παιδιά έως 10 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

Όριο συμμετεχόντων 22,600 χλμ: 200 συμμετοχές

Όριο συμμετεχόντων 11,500 χλμ: 250 συμμετοχές

Όριο συμμετεχόντων 4 χλμ: 250 συμμετοχές

Διαδρομή - Χρονομέτρηση: Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά (chip).

Απονομές θα γίνουν στις 13:30 περίπου

Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 6/7/22 ή έως τη συμπλήρωση των συμμετοχών ανά διαδρομή. Εγγραφές στη σελίδα https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail

 Η εκδήλωση θα διεξαχθεί τηρώντας όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19 που θα ισχύουν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Πριν, μετά και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Στους συμμετέχοντες της μεγάλης και μεσαίας διαδρομής θα δοθεί αναμνηστικό δώρο της διοργάνωσης.

Πληροφορίες - επικοινωνία:

Site: www.leivadi.com

Facebook:Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης

E-mail: [email protected]

ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ LEIVADI TRAIL'

- Όλοι οι συμμετέχοντες των διαδρομών 22,600χλμ και 11,500χλμ θα λάβουν με τη συμμετοχή τους αναμνηστικό δώρο – τεχνικό και ιδιαίτερο μπλουζάκι.

- Όλοι συμμετέχοντες όλων των διαδρομών θα λάβουν κατά τον τερματισμό τους μετάλλιο συμμετοχής, το οποίο θα είναι διαφορετικό σε κάθε κατηγορία.

- Στις κατηγορίες 22,600χλμ και 11,500χλμ θα υπάρξουν βραβεύσεις και έπαθλα για τους νικητές στις αντίστοιχες κατηγορίες.

- Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναψυκτικό και μπανάνα.

- Θα δοθούν πολλά δώρα και προϊόντα με κλήρωση στους συμμετέχοντες, από τους χορηγούς μας και τοπικούς παραγωγούς.

- Μετά τον τερματισμό τους όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τοπικά εδέσματα, αλλά και μαγειρεμένα, εκείνη την ώρα, ζυμαρικά με μανιτάρια από εξειδικευμένο στο είδος chef.

- Στους μικρούς συμμετέχοντες θα δοθεί επιπλέον χυμός, πατατάκια και θα υπάρχει δυνατότητα κατά τη διάρκεια των αγώνων παιδικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης.

Leivadi trail Panorama Race 22,600 χλμ

Περιγραφή διαδρομήςLeivadi trail 22,600 χλμ

Από την κοινή αφετηρία ξεκινάει η μεγάλη και αρκετά απαιτητική διαδρομή μας, όπου έχουν την ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες μέσα από τον αγώνα τους να συναντήσουν και να λάβουν πλήρη γνώση των φανταστικών περιμετρικών διαδρομών γύρω από το Λιβάδι. Αφού διανύσουμε περίπου 100 μέτρα συναντούμε την πλατεία και οδεύοντας στον δρόμο που απλώνεται μπροστά μας επιλέγουμε  τον δεξί ανηφορικό χωματόδρομο. Κινούμαστε 1 χιλιόμετρο περίπου και στρίβουμε αριστερά για το παρεκκλήσι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου μέσα από μονοπάτι περνάμε στο άλλο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, όπου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το πρώτο. Ακολουθούμε μία διαδρομή ανάμεσα σε καστανιές και οδηγούμαστε στην κορυφή του ησυχαστηρίου της Αγίας Κυριακής, όπου έχουμε την ευκαιρία να φύγει η ματιά μας σε όλο τον Θερμαϊκό. Φεύγουμε δεξιά και από την περιοχή Βουρνού Λάκα κατευθυνόμαστε στην αρχή ενός μονοπατιού στη θέση Σουλάδα. Αυτό το μονοπάτι μήκους 3 χλμ περίπου, το οποίο περνάει από τη θέση Τσαπουρνίτσα και Αγρομηλιές καταλήγει στο εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας, όπου η ονομασία κατά τους παλαιότερους ονομάζεται Τραγάνη Λάκκος.Κάπου στο μέσο του μονοπατιού (5ο χλμ περίπου) θα βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας. Από το εξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας στο 6ο χλμ έχουμε μία ανηφορική διαδρομή για περίπου 1,5 χλμ σε καλοστρωμένο χωματόδρομο όπου καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας το τοπίο μας ανταμείβει αφού εκατέρωθεν αντικρίζουμε ένα συνεχές καταπράσινο τοπίο με δέντρα και βλάστηση.

Σε δασοσκεπή χωματόδρομο και στρίβουμε αριστερά όπου σε 500 μέτρα περίπου συναντάμε την έκταση και το οίκημα όπου λειτουργούσε η φάρμα “Αραβάνι” όπου η θέα είναι μοναδική ατενίζοντας τη λίμνη Βόλβη. Συνεχίζοντας, κατηφορίζουμε για 600 μέτρα περίπου και στρίβουμε δεξιά όπου συναντούμε για 600 μέτρα περίπου το πρώτο μονοπάτι της διαδρομής. Βρισκόμαστε στο 8,5ο χλμ. Συνεχίζουμε και εισερχόμαστε σε ένα κομμάτι περίπου 2,5 χιλιομέτρων που αποτελούσε μέρος του παλιού μονοπατιού των κατοίκων του Λιβαδίου προς Ζαγκλιβέρι και κατευθυνόμαστε αντίστροφα προς το χωριό. Εκεί μέσα σ’ ένα ανυπέρβλητης ομορφιάς τοπίο, έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κοιλάδα τρέχοντας, όπου υπάρχει φυσική ροή νερού ανάλογα με την εποχή. Στην παλιά παραδοσιακή πηγή, ονόματι Πηγάδι, στο 11ο χλμ, υπάρχει ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με ισοτονικό και νερό, αναψυκτικό τύπου κόλα, μπανάνα, αλμυρά.

Φεύγοντας από εκείκαι σε 200 περίπου μέτρα βγαίνουμε σε δασικό χωματόδρομο όπου κατευθυνόμαστε για περίπου 5χλμ περιμετρικά στο πίσω μέρος του βουνούόπου ακουμπάει ο οικισμός του χωριού απολαμβάνοντας το ήρεμο φυσικό τοπίο κατευθυνόμενοι προς το κομμάτι της διαδρομής που βλέπει τον Θερμαϊκό και αν υπάρχει καθαρή ατμόσφαιρα και τον Όλυμπο. Στο 16ο χλμ περίπου υπάρχει ο τρίτος σταθμός με ισοτονικό, νερό, coca cola και σνακ. Μπαίνουμε σε ένα κατάφυτο μονοπάτι όπου για 300 περίπου μέτρα υπάρχει κοινή πορεία ανάβασης και κατάβαση, επιλέγοντας τη δεξιά στροφή κι ανηφορίζουμε. Σε απόσταση περίπου 3χλμ φτάνουμε στην κορυφή καλογερικό σε υψόμετρο 1010 μέτρων περίπου, όπου τα τελευταία 300 μέτρα πριν την κορυφή έχουν κλίση 10% με 15%. Κατηφορίζουμε από την κορυφή και σε εναλλασσόμενο δάσος από δρυς και οξιές φτάνουμε από το αριστερό τώρα μέρος στον κοινό σταθμό τροφοδοσίας όπου είναι και ο τελευταίος. Διασχίζουμε αριστερά άσφαλτο όπου περνάμε από θεόρατα πεύκα ( γνωστό ως θέση Πευκάκια) και σε περίπου 700 μέτρα στρίβουμε δεξιά από το ξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ. Διασχίζουμε τον άσφαλτο για περίπου ένα χιλιόμετρο στην περιοχή Τσαΐρια και κατηφορίζουμε προς τον τερματισμό όπου έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε το χωριό από μία άλλη πλευρά του φθάνοντας στον πολυπόθητο τερματισμό.

2.Τροφοδοσία: Υδροδοσία των αθλητών: στους Σταθμούς θα προσφέρετε νερό σε πλαστικά κύπελλα και σε υδροδοχεία που θα έχει ο κάθε αθλητής. Δεν θα δοθεί νερό σε πλαστικά μπουκάλια.

 Τοπικά εδέσματα, άλλα βρώσιμα είδη και γεύμα ζυμαρικών με μανιτάρια μαγειρεμένα επί τόπου από εξειδικευμένο chef.  

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Για ηλικίες κάτω των 18 ετών απαραίτητη προϋπόθεση η συγκατάθεση γονέα με υπεύθυνη δήλωση.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 30/06/22 ή έως τη συμπλήρωση των 200 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ:https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα-καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 20€

Ομαδικές εγγραφές: Θεωρούνται αυτές από 8 άτομα και επάνω και θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη εγγραφή ή να σταλεί ένα αρχείο του Excel με τα στοιχεία των αθλητών στο [email protected] Το κόστος των ομαδικών εγγραφών ανέρχεται σε 18€ ανά συμμετοχή.

5. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω

Για τις γυναίκες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες.

6. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο και καλόγουστο δώρο της διοργάνωσης του αγώνα, σε όσους κάνουν εμπρόθεσμη εγγραφή.

7. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 10/07/2022 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:00 π.μ. έως 09:30 π.μ.

Leivadi trail Kalogeriko Race 11,500 χλμ

Περιγραφή διαδρομήςLeivadi trail 11,500 χλμ: Η μεσαία διαδρομή ξεκινάει από υψόμετρο 850 μέτρων. Με αφετηρία το Ηρώον και διασχίζονταςτη πλατεία του χωριού όπου υπάρχουν δύο υπεραιωνόβια πλατάνια. Στα 50 μέτρα από την πλατεία υπάρχει ένα κίτρινο γεφυράκι και διαλέγουμε τον ανηφορικό δρόμο στα δεξιά μας, όπου σε 100 μέτρα περίπου μπαίνουμε σε δασικό χωματόδρομο όπου κατευθυνόμαστε για περίπου 5χλμ περιμετρικά στο πίσω μέρος του βουνούόπου ακουμπάει ο οικισμός του χωριού απολαμβάνοντας το ήρεμο φυσικό τοπίο κατευθυνόμενοι προς το κομμάτι της διαδρομής που βλέπει τον Θερμαϊκό και αν υπάρχει καθαρή ατμόσφαιρα και τον Όλυμπο.

Όλη η διαδρομή είναι κατάφυτη και σε αρκετά σημεία οι πυκνές δεντροστοιχίες κρύβουν τον ουρανό. Στα 5,3 χλμ υπάρχει ο πρώτος σταθμός με ισοτονικό, νερό, coca cola και σνακ. Μπαίνουμε σε ένα κατάφυτο μονοπάτι όπου για 300 περίπου μέτρα υπάρχει κοινή πορεία ανάβασης και κατάβασης, επιλέγοντας τη δεξιά στροφή κι ανηφορίζουμε.

Σε απόσταση περίπου 3χλμ φτάνουμε στην κορυφή καλογερικό σε υψόμετρο 1010 μέτρων περίπου, όπου τα τελευταία 300 μέτρα πριν την κορυφή έχουν κλίση 10% με 15%. Κατηφορίζουμε από την κορυφή και σε εναλλασσόμενο δάσος από δρυς και οξιές φτάνουμε από το αριστερό τώρα μέρος στον δεύτερο και κοινό σταθμό τροφοδοσίας όπου είναι και ο τελευταίος. Διασχίζουμε αριστερά άσφαλτο όπου περνάμε από θεόρατα πεύκα (γνωστό ως θέση Πευκάκια) και σε περίπου 700 μέτρα στρίβουμε δεξιά από το ξωκλήσι του Αγίου Ραφαήλ. Διασχίζουμε τον άσφαλτο για περίπου ένα χιλιόμετρο στην περιοχή Τσαΐρια και κατηφορίζουμε προς τον τερματισμό όπου έχουμε τη δυνατότητα να κοιτάξουμε το χωριό από μία άλλη πλευρά του φθάνοντας στον πολυπόθητο τερματισμό.

2.Τροφοδοσία: Υδροδοσία των αθλητών: στους Σταθμούς θα προσφέρετε νερό σε πλαστικά κύπελλα και σε υδροδοχεία που θα έχει ο κάθε αθλητής. Δεν θα δοθεί νερό σε πλαστικά μπουκάλια.

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Για ηλικίες κάτω των 18 ετών απαραίτητη προϋπόθεση η συγκατάθεση γονέα με υπεύθυνη δήλωση.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 30/06/22 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ:https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα-καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 15€

Ομαδικές εγγραφές: Θεωρούνται αυτές από 8 άτομα και επάνω και θα πρέπει να γίνει ταυτόχρονη εγγραφή ή να σταλεί ένα αρχείο του Excel με τα στοιχεία των αθλητών στο [email protected] Το κόστος των ομαδικών εγγραφών ανέρχεται σε 13€ ανά συμμετοχή.

5. Ηλικιακές Κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών, όλοι με έπαθλα και κύπελλα και οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω

Για τις γυναίκες: 18-39, 40-54, 55 ετών και άνω

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας δεν εξαιρούνται από τις ηλικιακές.

Για να θεωρείται έγκυρη μια κατηγορία, θα πρέπει να συγκεντρώνει τουλάχιστον έξι (6) συμμετοχές στους άνδρες και έξι (6) συμμετοχές στις γυναίκες.

6. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί πρωτότυπο αναμνηστικό μετάλλιο και καλόγουστο δώρο της διοργάνωσης του αγώνα, σε όσους κάνουν εμπρόθεσμη εγγραφή.

7. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 10/07/2022 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:00 π.μ. έως 09:30 π.μ.

Leivadi trail Family 4 χλμ

Περιγραφή περιπατητικής διαδρομής Leivadi trail 4χλμ: Από την κοινή αφετηρία στο Ηρώον του χωριού θα ξεκινήσει και η περιπατητική διαδρομή 4χλμ. Η διαδρομή ξεκινάει και περνάει την πλατεία του χωριού και στη συνέχεια κατευθύνεται σε ανηφορικό χωματόδρομο για περίπου 300μέτρα. Στρίβουμε αριστερά όπου διαβαίνουμετο δασικό δρόμο ο οποίος οδηγεί σε 1,5χλμ περίπου στο προσκύνημα της Αγίας Κυριακής. Προτού φθάσουμε εκεί και κατά μήκος της διαδρομής στα δεξιά μας, περνάμε το παραδοσιακό ξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής. Οι περιπατητές του κομματιού αυτού θα διαπιστώσουν στο διάβα τους δεξιά και αριστερά τεράστιες καστανιές όπου σε αυτή την περιοχή υπάρχουν άφθονες. Το κάστανο, αποτελούσε τροφή των κατοίκων στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Στο μετόχι της Αγίας Κυριακής η θέα από τα περίπου 900 μέτρα του Θερμαϊκού είναι φανταστική. Κατεβαίνουμε για περίπου 1200 μέτρα και συναντάμε την άσφαλτο όπου για 1200 μέτρα περίπου έχοντας την ευκαιρία να ατενίσουμε πετρόκτιστες κατοικίες και φυσικόπεριβάλλον σαν σε καμβά, όπου και τερματίζουμε.

2. Τροφοδοσία: Στον τερματισμό, θα δοθεί νερό και παραδοσιακό έδεσμα.

Εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους (πατατάκια – παιδικούς χυμούς) Τοπικά εδέσματα, άλλα βρώσιμα είδη και γεύμα ζυμαρικών με μανιτάρια μαγειρεμένα επί τόπου από εξειδικευμένο chef.

3. Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό και θα υπογράψουν τσεκάροντας την πρωτότυπη υπεύθυνη δήλωση, που θα εμφανιστεί αμέσως μετά την καταχώρηση των στοιχείων στην φόρμα εγγραφής. Στην περίπτωση συμμετοχής ανηλίκων στον Αγώνα Δρόμου 4χλμ, η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα την επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή του τέκνου στον Αγώνα.

4. Δηλώσεις Συμμετοχής: Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 23/05/22 και θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 30/06/22 ή έως τη συμπλήρωση των 250 συμμετοχών ανά διαδρομή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε πατήστε εδώ: https://leivadi.com/αίτηση-εγγραφής-στην-εκδήλωση-leivadi-trail

Ατομικές εγγραφές: Οι ατομικές δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας. Η πληρωμή πρέπει να γίνει εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, μετά την εγγραφή. Σε διαφορετική περίπτωση οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα αφαίρεσης του αθλητή από τη λίστα συμμετεχόντων.

Αριθμός Λογαριασμού: Τράπεζα Πειραιώς: GR95 0171 0760 0060 7613 6618 537

Δικαιούχος: Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών

Κατά την πληρωμή πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο και η διαδρομή.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τραπεζική προμήθεια για μεταφορά χρημάτων από άλλη τράπεζα, βαρύνει τον δρομέα- καταθέτη.

Κόστος Συμμετοχής: 5€για τους συμμετέχοντες. Στη συγκεκριμένη διαδρομή τα παιδιά έως 8 ετών συμμετέχουν δωρεάν.

5. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο.

6. Παραλαβή Αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 10/07/2022 στην αφετηρία (Γραμματεία διοργάνωσης) μεταξύ 08:00 π.μ. έως 09:30 π.μ..

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ:

Mε αυτοκίνητο από Θεσσαλονίκη:

 Από την οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων μετά από το Mediterranean Cosmos στρίβουμε στην έξοδo Θέρμη-Πολύγυρος. Συνεχίζουμε προς τη Ραιδεστό, κατευθυνόμαστε προς τα Βασιλικά και στρίβουμε αριστερά για Περιστερά-Λιβάδι.

Στα 2χλμ περίπου στη διασταύρωση συνεχίζουμε ευθεία για Λιβάδι. Σε περίπου 8χλμ συναντάμε το χωριό.

Mε αυτοκίνητο από Χαλκιδική:

 Από τον δρόμο Πολυγύρου – Θεσσαλονίκης στρίβετε προς Γαλάτιστα. Από το τέλος της Γαλάτιστας υπάρχει νέος ασφαλτοστρωμένος δρόμος που οδηγεί στο δρόμο για Λιβάδι και Πετροκέρασα. Στην κορυφή, κατευθυνόμαστε αριστερά όπου σε 2χλμ περίπου μας υποδέχεται το Λιβάδι».