F. Omanyala: Ο γρηγορότερος Αφρικανός ξεπέρασε το πρόβλημα με τη Visa και θα βρεθεί στο Όρεγκον!

 Runbeat Team   13:50 14-07-2022  

F. Omanyala: Ο γρηγορότερος Αφρικανός ξεπέρασε το πρόβλημα με τη Visa και θα βρεθεί στο Όρεγκον!


Ο Ferdinand Omanyala βρισκόταν μία ανάσα από το να μείνει οριστικά εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Όρεγκον λόγω καθυστέρησης στην έκδοση της Visa του, όμως όπως φαίνεται το πρόβλημα ξεπεράστηκε και φεύγει άμεσα για τις ΗΠΑ!

 

Ο 26χρονος Κενυάτης αποτελεί ένα από τα μεγάλα φαβορί για μετάλλιο στο Όρεγκον και παρότι άργησε πολύ η Visa του, εκείνος θα βρεθεί στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα έστω και την τελευταία στιγμή όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα social media.

Ο Omanyala είναι ο τρίτος γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου αυτή τη σεζόν πίσω από τους Αμερικανούς Fred Kerley και Trayvon Bromell με 9.85 από τον Μάιο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε ρεκόρ Αφρικής με 9.77, χρόνο που τον έκανε τον ένατο γρηγορότερο άνθρωπο όλων των εποχών, πίσω από τέσσερις Αμερικανούς και τρεις Τζαμαϊκανούς.

«Οι δυσκολίες με την έκδοση Visa αντιμετωπίζονται από όλους τους Κενυάτες και στην δική μου περίπτωση δεν έγινε κάτι διαφορετικό» γράφει στην ανάρτησή του ο Omanyala που τονίζει επίσης ότι «Είμαι θετικός ότι θα αγωνιστώ».

Το πρόγραμμα για τον ίδιο περιλαμβάνει μία πολύωρη πτήση και τη συμμετοχή στον προκριματικό των 100 μέτρων της Παρασκευής.