Με νέο προπονητή ξεκινά την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς ο Omanyala

 Runbeat Team   14:00 25-10-2023  

Με νέο προπονητή ξεκινά την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς ο Omanyala


Σε μια πολύ σημαντική αλλαγή προχώρησε ο Ferdinand Omanyala λίγους μήνες πριν τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Ο ταχύτερος άνδρας της Αφρικής αποφάσισε να αλλάξει προπονητή αφήνοντας τον Dankan Ayiemba με τον οποίο είχε φτάσει σε μία σειρά επιτυχιών σε Παγκόσμια πρωταθλήματα ανοικτού και κλειστού στίβου, στους αγώνες Κοινοπολιτείας, αλλά και στη σειρά Diamond League.

Ο Κενυάτης δρομέας συνεχίζει με νέο προπονητή τον Geoffrey Kimani, ο οποίος ανακοίνωσε με χαρά τη συνεργασία με τον Omanyala αναφέροντας στο twitter: «Νέο ξεκίνημα… Είναι μεγάλη τιμή που ανέλαβα τον ρόλο του προπονητή στον σπρίντερ Ferdinand Omanyala λίγο πριν μπει μία «γεμάτη» χρονιά το 2024».

 

Ο Omanyala δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την προετοιμασία του κάτι που αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ημέρες. Μαζί του θα προπονούνται επίσης ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ.

Να υπενθυμίσουμε ότι, εκτός από τον 27χρονο, άλλαξαν προπονητή λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες τόσο ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100 μέτρα Fred Kerley όσο και ο Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα Marcel Jacobs.