Φοβερή η Nina Kennedy πανηγύρισε την πρωτιά με ρεκόρ στο Diamond League της Ζυρίχης

 Runbeat Team   9:26 31-08-2023  

Φοβερή η Nina Kennedy πανηγύρισε την πρωτιά με ρεκόρ στο Diamond League της Ζυρίχης


Συνεχίζοντας με… φόρα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η Nina Kennedy και η Katie Moon ήταν οι απόλυτες πρωταγωνίστριες χθες το βράδυ στο Diamond League στη Ζυρίχη.

Το επί κοντώ των γυναικών άνοιξε ουσιαστικά χθες την αυλαία της διοργάνωσης καθώς το κυρίως… μενού σερβίρεται απόψε το βράδυ με τη συμμετοχή πολλών πρωταθλητών και του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος (δες ΕΔΩ).

Εχθές, λοιπόν, η ήταν μία μεγάλη βραδιά για την Nina Kennedy, η οποία έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση ξεπερνώντας τα 4.91μ. επίδοση που αποτελεί ατομικό της ρεκόρ, είναι ρεκόρ Ωκεανίας, αποτελεί την κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο και ρεκόρ συνάντησης.

 

Όπως στο Παγκόσμιο έτσι και χθες Kennedy και Moon έμειναν στο τέλος να διεκδικούν την πρώτη θέση. Η νεαρή Αυστραλέζα, ωστόσο, ήταν σε εξαιρετική μέρα και πήρε μία καθαρή νίκη. Η Moon έμεινε δεύτερη με καλύτερο άλμα στα 4.81μ.

Ο δρόμος προς την πρωτιά δεν ήταν εύκολος για την Kennedy καθώς χρειάστηκε τρεις προσπάθειες για να ξεπεράσει τα 4.76μ., αλλά έκτοτε ήταν συγκεντρωμένη και πέρασε με την πρώτη τα 4.81μ., 4.86μ. και το 4.91μ. Προσπάθησε και στα 4.96μ., όμως δεν τα κατάφερε.

Η στρατηγική της Moon ήταν διαφορετική καθώς προτίμησε να κάνει λιγότερα άλματα εξοικονομώντας ενέργεια. Πέρασε εύκολα τα 4.66 και τα 4.81, ωστόσο μετά από μία αποτυχημένη στα 4.91 μέτρα, αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη στα 4.96μ., όπου όμως είχε δυο άκυρες.

Την 3η θέση κατέκτησε η Sandi Morris με καλύτερο άλμα στα 4.76μ.

Τα αποτελέσματα

Φοβερή η Nina Kennedy πανηγύρισε την πρωτιά με ρεκόρ στο Diamond Leageu της Ζυρίχης runbeat.gr