Γιάννης Κορακίδης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που προπονείται σε χωράφι, με μεζούρα μπιτόνια από ελαιόλαδο (Vid)

 Runbeat Team   18:31 06-06-2024  

Γιάννης Κορακίδης: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που προπονείται σε χωράφι, με μεζούρα μπιτόνια από ελαιόλαδο (Vid)


Ο Γιάννης Κορακίδης αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής σφυροβολίας στην κατηγορία εφήβων πριν από δύο χρόνια στην Κολομβία. Όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, αντί να βρίσκεται σε γήπεδο, βρισκόταν σε ένα χωράφι στις Μάνδρες Κιλκίς, αφού δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα. Δύο χρόνια μετά δεν έχει αλλάξει κάτι, με τον αθλητή του Γιάννη Χρίστογλου συνεχίζει να χτίζει το μέλλον του και να ονειρεύεται ένα Ολυμπιακό μετάλλιο στο ίδιο χωράφι.

 

«Αυτά έχουμε, με αυτά θα παλέψουμε, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ήρθαν με ρώτησαν ‘τι χρειάζεσαι’, τους είπα πως δεν χρειάζομαι κάτι πολύ ακριβό, να μου αλλάξουν τις λάμπες στο γυμναστήριο, τα τζάμια για να μην μπαίνει το κρύο… Μου έλεγαν ότι ‘θα σε βοηθήσουμε σε ό,τι θέλεις’ και τίποτα δεν έχει γίνει» είπε με παράπονο στην ΕΡΤ3. 

«Τις λάμπες και τα παράθυρα τα πλήρωσε ο προπονητής μου, τα τσιμέντα τα έχει ρίξει ο προπονητής μου με δικά του λεφτά, οι σφύρες μου είναι ελαττωματικές. Δεν έχω βοήθεια από πουθενά και κανέναν. Θα με αναγκάσουν να φύγω στη Σουηδία», τονίζει μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 ο Γιάννης Κορακίδης, ο οποίος έχει ως στόχο να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.