Ladies Run 2026: Ένα θηλυκό “ουράνιο τόξο” στην Astir Beach!
Runbeat Team 20:58 03-11-2026
Όπως κάθε χρόνο από το 2012, στο σημείο της Αττικής με την πιο μαγική ενέργεια, έγινε ο πρώτος και αυθεντικός φιλανθρωπικός αγώνας για γυναίκες. Η πρόβλεψη ήταν στο 100% για καταιγίδες, όμως ένα λεπτό πριν την εκκίνηση, σταμάτησε ακόμα και το ψιλόβροχο, και ξεμύτισε δειλά μια ηλιαχτίδα… Λίγο μετά το βροντερό countdown που έκανε η αγαπημένη ηθοποιός Έλενα -five minutes mum- Χαραλαμπούδη, μια lady που δεν φοβάται να «τσαλακωθεί», σε όλο το μήκος της χερσονήσου του Αστέρα Βουλιαγμένης, σχηματίστηκε ένα ουράνιο τόξο από γυναίκες!
Για 14η χρονιά, εκατοντάδες γυναίκες κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, με αφετηρία και τερματισμό την Astir Beach, διέσχισαν το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens και την Astir Marina τρέχοντας τα 5 χιλιόμετρα της ομορφότερης διαδρομής της Αθηναϊκής Ριβιέρας και μετατρέποντας τη χαρά της συμμετοχής σε προσφορά:
Λίγο πριν από την εκκίνηση, ο διοργανωτής Κίμων Φραγκάκης παρέδωσε τη φετινή προσφορά του αγώνα στο σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, συνεχίζοντας μια παράδοση αλληλεγγύης που ξεκίνησε μαζί με τον θεσμό. Κάθε εγγραφή στο Ladies Run με Χρυσό Χορηγό τη Mastercard σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, στηρίζει έμπρακτα γυναίκες που έχουν ανάγκη. Και φέτος, στην προσπάθεια πλειοδότησε η Εθνική Τράπεζα, τριπλασιάζοντας τη συνεισφορά κάθε συμμετοχής που πληρώθηκε με κάρτα της. Έτσι, από ιδρύσεως, το Ladies Run έχει προσφέρει περισσότερα από 50.000 ευρώ στον ΔΕΣΜΟ.
Την πρώτη θέση του αγώνα κατέκτησε η Εμμανουέλα Πλάκα, που έκοψε το νήμα του τερματισμού σε 18:05. Ακολούθησαν η Ντενίσα Μπάλλα (18:08) και η Γεωργία Δεσπολλάρη (18:47), ολοκληρώνοντας ένα βάθρο αντάξιο της γιορτής.
Μπροστά από τις νικήτριες και με συνοδεία τα περιπολικά της τροχαίας, τη διαδρομή άνοιγε το Audi Q8 e-tron edition Dakar της Karenta, το επίσημο lead car. Στο cheering zone της Mastercard στην Astir Marina, μια μπάντα τυμπανιστών εμψύχωνε τις δρομείς. Και στους σταθμούς υδροδοσίας, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό μ. φρόντιζε για την ενυδάτωση των Ladies.
Με τον τερματισμό, κάθε συμμετέχουσα παρέλαβε ένα συλλεκτικό κόσμημα της Beluga. Ακολούθησε αποθεραπεία με την Pure Seaside Fitness και γευστική αποκατάσταση με τα πρωτεϊνούχα ροφήματα γάλακτος του Arla PROTEIN, Official Drink του Ladies Run 2026. Νωρίτερα, η προθέρμανση δίπλα στον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα μέσα στην Astir Beach, από τη Σόφη Ταζαλαλή του AP Pilates, είχε την υπογραφή της Allwyn.
Στην καρδιά του χωριού του Ladies Run, στα decks, η resident DJ Μαρία Παπιδάκη κράτηςε την ενέργεια ψηλά με τη βοήθεια της Έλενας Χαραλαμπούδη, που μας έδωσε και το quote της ημέρας, όταν «άρπαξε» το μικρόφωνο από την DJ μας και φώναξε σε όλες τις Ladies: «Μα τι κάνετε εδώ Κυριακή πρωί με αυτήν τη συννεφιά και το κρύο; Γιατί δεν είστε στα κρεβάτια σας;».
Στο goodie bag της ERGO, Insurance Partner του θεσμού, οι Ladies βρήκαν το exclusive και στυλάτο T-shirt της QINETIKO, τις κάλτσες που προσέφερε ο Χρυσός Χορηγός Mastercard, το Magic Wand πληρωμών της Εθνικής Τράπεζας, Φυσικό Μεταλλικό Νερό μ., τα iconic ελληνικά γκοφρετάκια Amaretti και άλλες εκπλήξεις.
Στο χωριό του Ladies Run, οι Ladies γνώρισαν από κοντά τους χορηγούς και τα activations τους: ανακάλυψαν τα νέα μοντέλα της HOKA και κόλλησαν τη φωτογραφία τους με μια ευχή στον τοίχο της, άφησαν το μήνυμά τους στον καθρέφτη του photo booth του Φυσικού Μεταλλικού Νερού μ., αφέθηκαν στην περιποίηση του beauty corner της Εθνικής Τράπεζας, μίλησαν για τρέξιμο στο interview corner του iRunmag και γνώρισαν τη νέα συλλογή της QINETIKO.
Όταν πια οι δρομείς χαλάρωσαν και ξεμούδιασαν, ήρθε η ώρα των απονομών. Βραβεύτηκαν και τιμήθηκαν γυναίκες ηλικίας από 15 έως και 81 ετών. Τα βάθρα της διοργάνωσης “σήκωσαν” λαμπερές γυναίκες, χαμόγελα, ανθοδέσμες και φυσικά τα εντυπωσιακά χειροποίητα μετάλλια του οίκου VALAES. Κατά τη διάρκεια των απονομών, βραβεύτηκαν 18 νικήτριες σε 6 ηλικιακές κατηγορίες, οι οποίες δέχτηκαν και σημαντικά δώρα: προπληρωμένες κάρτες αξίας 1.500 ευρώ για την πρώτη, 1.000 ευρώ για τη δεύτερη και 500 ευρώ για την τρίτη της Γενικής Κατάταξης από τους Χρυσούς Χορηγούς μας, τη Mastercard και την Εθνική Τράπεζα, δωροεπιταγές αξίας 200, 150 και 150 ευρώ για το HOKA Brand Store της Γλυφάδας, δωρεάν προληπτικούς ελέγχους από το ΥΓΕΙΑ, και outfits από τη QINETIKO, Apparel Partner του θεσμού.
Την ιατρική κάλυψη του αγώνα είχε το ΥΓΕΙΑ, νέος Health Partner του θεσμού, με ασθενοφόρο σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Η ERGO Ασφαλιστική, σταθερά δίπλα στη διοργάνωση από την πρώτη χρονιά, παρείχε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για τις Ladies και τους εθελοντές.
Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τους περισσότερους από 100 εθελοντές και εθελόντριες του Ladies Run. Από τη γραμματεία και τα σημεία υδροδοσίας μέχρι τον τερματισμό και τις απονομές, ήταν εκεί από νωρίς το πρωί, με χαμόγελο και φροντίδα για κάθε Lady.
Ραντεβού το 2027 για να γιορτάσουμε τα 15 χρόνια του Ladies Run!















