Γλασκόβη 2024: Ώρα μεταλλίου για Τεντόγλου, στη μάχη Στεφανίδη, Δουβαλίδης, Τσιάμης και Εμμανουηλίδου

 Runbeat Team   9:26 02-03-2024  

Γλασκόβη 2024: Ώρα μεταλλίου για Τεντόγλου, στη μάχη Στεφανίδη, Δουβαλίδης, Τσιάμης και Εμμανουηλίδου


Με πέντε ελληνικές συμμετοχές διεξάγεται σήμερα Σάββατο 2/3 η δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου που ξεκίνησε χθες στη Γλασκόβη.

Η πιο «γεμάτη» από άποψη ελληνικών συμμετοχών και η πιο σημαντική μπορεί να πει κανείς καθώς στις 12:00 το μεσημέρι Ελλάδας ο Μίλτος Τεντόγλου θα μπει στη μάχη του τελικού του μήκους με στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να πετύχει ένα μεγάλο άλμα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπαίνει στον αγώνα έχοντας την δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοση (8.26μ.) και αγωνίζεται τέταρτος στη σειρά. Πιο σημαντικοί αντίπαλοί του είναι ο Τζαμαϊκανός Τατζάι Γκέιλ, ο Αμερικανός Τζάριον Λόσον και ο νεαρός Ιταλός Ματία Φουρλάνι, ο οποίος έχει και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος με άλμα στα 8.34μ. Συνολικά αγωνίζονται 16 αθλητές στον τελικό.

 

Στις 12:10 έχει προγραμματιστεί η εκκίνηση των προκριματικών σειρών στα 60μ. με εμπόδια, όπου ο Κώστας Δουβαλίδης, στην έκτη συμμετοχή του σε αντίστοιχη διοργάνωση, θα επιδιώξει μία καλή εμφάνιση και γιατί όχι την πρόκριση στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Ο Δραμινός εμποδιστής θα τρέξει στην 4η προκριματική σειρά, στον έβδομο διάδρομο. Με 7.76 έχει την έκτη επίδοση και για να προκριθεί θα πρέπει να τερματίσει στις τρίτες πρώτες θέσεις ή να βρεθεί στις έξι καλύτερους χρόνους από τις συνολικά έξι σειρές. Αν τα καταφέρει θα τρέξει στον ημιτελικό στις 21.10. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 23.30.

Στις 13.20 θα πάρει το βάπτισμα του πυρός, η νεαρότερη της ελληνικής αποστολής, η 21χρονη Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Θα τρέξει στην 5η προκριματική σειρά των 60μ. γυναικών, στον έβδομο διάδρομο. Το φετινό ρεκόρ της είναι 7.24 και είναι η τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των οχτώ αθλητριών που θα καθίσουν στους βατήρες. Στα ημιτελικά, που θα γίνουν στις 21.45, θα περάσουν οι τρεις πρώτες και οι τρεις καλύτεροι χρόνοι. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 23.45.  

Βραδινές θα είναι οι… πτήσεις για την Κατερίνα Στεφανίδη και τον Δημήτρη Τσιάμη. Ο τελικός του επί κοντώ γυναικών θα ξεκινήσει στις 21.05 και μετέχουν δώδεκα αθλήτριες. Η Στεφανίδη αγωνίζεται τρίτη στη σειρά και με το 4.64μ. που έχει πετύχει φέτος έχει τη δωδέκατη επίδοση. Ο πήχης θα τοποθετηθεί αρχικά στα 4.40, στη συνέχεια στα 4.55, 4.65, 4.75 και από εκεί και έπειτα θα ανεβαίνει πέντε πόντους.

Ο Δημήτρης Τσιάμης, που στα 42 του δεν είναι απλά ο γηραιότερος της ελληνικής αποστολής, αλλά ολόκληρης της διοργάνωσης, ανοίγει τον τελικό του τριπλούν στις 21.40. Με 16.26 έχει την 14η επίδοση από τους 14 που μετέχουν στον αγώνα.

Το σημερινό πρόγραμμα