Γλασκώβη 2024: Με οκτώ αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα

 Runbeat Team   7:53 22-02-2024  

Γλασκώβη 2024: Με οκτώ αθλητές και αθλήτριες η Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα


Συνολικά οκτώ αθλητές και αθλήτριες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που θα διεξαχθεί 1-3 Μαρτίου στη Γλασκώβη.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 στο Βελιγράδι στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, η τρίτη το 2016 και 2018 στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και ο πέμπτος το 2018 στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής θα δώσουν το παρών στη διοργάνωση και θα διεκδικήσουν τη διάκριση.

Εντός πρόκρισης βρίσκονται ακόμη η Τατιάνα Γκούσιν, που έκανε πολύ καλή σεζόν και στη Γλασκώβη θέλει μια καλή παρουσία στον απευθείας τελικό του ύψος, αλλά και οι πολύπειροι Κώστας Δουβαλίδης και Ελισάβετ Πεσιρίδου στα ψηλά εμπόδια. Μάλιστα ο Δουβαλίδης θα φτάσει τις έξι συμμετοχές (2012, 2014, 2016, 2018, 2022) και θα γίνει ο Έλληνας με τις περισσότερες στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς είχε πέντε μαζί με τους Λούη Τσάτουμα και Νίκη Ξάνθου.

 

Ντεμπούτο στη διοργάνωση θα κάνουν τόσο η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου όσο και Γιάννης Νυφαντόπουλος, αμφότεροι στα 60 μέτρα.

Η ομάδα υπερτερεί αριθμητικά σε σχέση με εκείνη του 2022 όπου είχαν προκριθεί επτά αθλητές και αθλήτριες, αλλά ταξίδεψαν έξι μετά τον τραυματισμό του Εμμανουήλ Καραλή. Οι Τεντόγλου, Δουβαλίδης και Πεσιρίδου είναι τα τρία μέλη της ομάδας, που συμμετείχαν και στη διοργάνωση του Βελιγραδίου.

Η ελληνική αποστολή:

Άνδρες

60 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

60 μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)

Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)

Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)

Γυναίκες

60 μ.: Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)

60 μ. εμπ.: Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΓΣ Ηλιούπολης)

Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)

Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης)