H 77χρονη γιαγιά που ετοιμάζεται για τον μαραθώνιο του Λονδίνου!

 Runbeat Team   19:37 16-09-2021  

H 77χρονη γιαγιά που ετοιμάζεται για τον μαραθώνιο του Λονδίνου!


Έτοιμη για μία ακόμα μία πρόκληση στην δρομική της ζωή είναι η 77χρονη Anne Harwood, που θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο του Λονδίνου που θα γίνει τον επόμενο μήνα, στις 3 Οκτωβρίου.

Η Harwood ξεκίνησε να τρέχει σε μαραθωνίους στα 50 της, ενώ στα 56 της έλαβε μέρος για πρώτη φορά σε τρίαθλο, καταφέρνοντάς τα τόσο καλά που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στον Καναδά.

 

Εκτός όμως από πολύ καλή αθλήτρια, η 77χρονη -σήμερα- δρομέας είναι και μαχήτρια της ζωής, καθώς στα 65 της αντιμετώπισε και νίκησε καρκίνο στο συκώτι, τρέχοντας σε έναν αγώνα στο Σινικό τείχος στην Κίνα για να μαζέψει τα χρήματα της επέμβασης.

Μετά από πολλούς μαραθωνίους και αγώνες τριάθλων, η Anne ετοιμάζεται για τον μαραθώνιο του Λονδίνου, έχοντας να αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα εδώ και 11 χρόνια. Η ίδια το αντιμετωπίζει ως μία μεγάλη πρόκληση και έχει σκοπό να τη δράση της να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από Parkinson.

«Νομίζω ότι μπορεί να έχουν ξαναανοίξει τους δρόμους στο Λονδίνο μέχρι να τερματίσω, αλλά είμαι αποφασισμένη να το κάνω» δήλωσε αστειευόμενη η 77χρονη δρομέας. Η Anne, που έχει τρία παιδιά και εγγόνια, έχει ατομικό ρεκόρ 4 ώρες και 12 λεπτά, όμως σε αυτό τον αγώνα έχει σκοπό να τερματίσει.

 

Με πληροφορίες από το lancashiretelegraph.co.uk