Η 67χρονη δρομέας που αναδείχθηκε αθλήτρια της δεκαετίας!

 Runbeat Team   12:12 26-03-2021  

Η 67χρονη δρομέας που αναδείχθηκε αθλήτρια της δεκαετίας!


Υπάρχουν μερικές ιστορίες από τον χώρο του αθλητισμού που μας δείχνουν ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και πως τίποτα δεν είναι ικανό να σταματήσει την ανθρώπινη θέληση. Η Karla Del Grande, μία 67χρονη αθλήτρια που έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της και ακόμα συνεχίζει, αναδείχθηκε ως η αθλήτρια της δεκαετίας (2010-2019) από το World Masters Athletics και ανήκει σε μία από αυτές τις ιστορίες. Υποψήφια ανάμεσα σε άλλες πέντε αθλήτριες του στίβου, η Del Grande επιλέχθηκε ως ο κορυφαία όλων.

 

Η αθλήτρια από το Τορόντο ξεκίνησε το τρέξιμο όταν είχε περάσει τα 40, καθώς τότε ανακάλυψε το πόσο της άρεσε. Αξίζει να σημειωθεί πως για να είσαι σε θέση να είσαι υποψήφιος για το «Female Athlete of the Decade (2010 to 2019) by World Masters Athletics» θα έπρεπε να έχεις σπάσει κάποιο WMA ρεκόρ και να έχεις κερδίσει ένα πρωτάθλημα WMA σε τουλάχιστον δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες, κάτι το οποίο έχει καταφέρει η Καναδή δρομέας. Έχει πλέον καταφέρει να σημειώσει αρκετά ρεκόρ στις ηλικιακές κατηγορίες W60 και W65 στα 100, 200 και 400 μέτρα σε στίβο, ενώ έχει ρεκόρ και στα 60, 200 και 400 μέτρα κλειστού στίβου, στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Η Karla Del Grande έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα την περασμένη δεκαετία, ενώ μόνο στην συγκεκριμένη περίοδο σημείωσε πέντε παγκόσμια ρεκόρ σε εξωτερικό στίβο και τέσσερα σε κλειστό!

Η ίδια μίλησε στην ιστοσελίδα του WMA σχετικά με το κατόρθωμά της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι παθιασμένη με το άθλημα. «Είμαι παθιασμένη με το άθλημά μας και αισθάνομαι ότι μπορεί να προσφέρει κάτι σε οποιονδήποτε», ανέφερε η ίδια.

Στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός ότι είναι κάτοχος πολλών ρεκόρ, δηλώνοντας υπερήφανη σχετικά με αυτό: «Είμαι πολύ περήφανη που έχω παγκόσμια ρεκόρ σε 2 κατηγορίες ηλικιών και 5 events, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε αυτήν τη δεκαετία, δείχνοντας μακροζωία και ευελιξία».