Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Tori Bowie πέθανε από επιπλοκές της κύησης, σύμφωνα με τη νεκροψία

 Runbeat Team   9:27 13-06-2023  

Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης Tori Bowie πέθανε από επιπλοκές της κύησης, σύμφωνα με τη νεκροψία


Τρομερά άτυχη στάθηκε η παγκόσμια πρωταθλήτρια και τρεις φορές Ολυμπιονίκης Tori Bowie σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Η Αμερικανίδα σπρίντερ είχε βρεθεί νεκρή στο σπίτι της στις 2 Μαΐου σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας που έγιναν γνωστά χθες Δευτέρα 12/6, η Bowie πέθανε από μία σπάνια επιπλοκή της εγκυμοσύνης. Η έκθεση από το Γραφείο Ιατροδικαστών της Κομητείας Όραντζ (Φλόριντα) ανέφερε ότι η Bowie είχε ένα "καλά ανεπτυγμένο έμβρυο", καθώς εκτιμάται ότι ήταν 8 μηνών έγκυος και ήταν έτοιμη να γεννήσει την ώρα του θανάτου της. Όπως επισημαίνεται, η θανούσα ένιωσε αναπνευστική δυσχέρεια και εκλαμψία, η οποία προκαλεί επιληπτική κρίση μετά από μια ξαφνική αύξηση της υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

 

Σύμφωνα με την κλινική του Κλίβελαντ, «Η εκλαμψία εμφανίζεται συνήθως μετά την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Είναι σπάνια και επηρεάζει λιγότερο από το 3% των ατόμων με προεκλαμψία. Η εκλαμψία μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και απαιτεί επείγουσα ιατρική φροντίδα».

Με βάση τα ευρήματα η Tori Bowie πέθανε από φυσικά αίτια και δεν ήταν εγκληματική ενέργεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αμερικανίδα σπρίντερ είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα 100μ., το χάλκινο στα 200μ. και το χρυσό στα 4Χ100μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, ενώ το 2017 ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μ. και σα 4Χ100μ.