Πέθανε στα 32 της η Αμερικανίδα σπρίντερ και χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, Tori Bowie!

 Runbeat Team   16:26 03-05-2023  

Πέθανε στα 32 της η Αμερικανίδα σπρίντερ και χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, Tori Bowie!


Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την Αμερικανίδα σπρίντερ και Ολυμπιονίκη στο Ρίο, Tori Bowie να φεύγει από την ζωή μόλις στα 32 της!

Η Bowie είχε «περάσει» από το άλμα εις μήκος, τα 100 και τα 200 μέτρα και μεταξύ άλλων, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, έχοντας κατακτήσει ακόμα δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ επίσης είχε κατακτήσει και δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα.





Πιο συγκεκριμένα κέρδισε χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρων, ενώ πρώτα είχε πάρει το ασημένιο στα 100 μέτρα και το χάλκινο στα 200 μέτρα. Ένα χρόνο αργότερα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 2017 στο Λονδίνο, η Bowie ήταν νικήτρια στα 100μ. και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ.

Ο θάνατος της Αμερικανίδας προκάλεσε έκπληξη στην παγκόσμια δρομική κοινότητα και όχι μόνο. «Είμαστε συντετριμμένοι που μοιραζόμαστε την πολύ θλιβερή είδηση ότι η Tori Bowie απεβίωσε», ανέφερε η Icon Management Inc. σε ανακοίνωσή της το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό. 'Μόλις είχα ακούσει ότι θα πήγαινε με την αδελφή της στην πατρίδα της και τώρα αυτό. Μου ραγίζει η καρδιά όταν το ακούω και θα έχω την οικογένεια στις προσευχές μου» ανέφερε ο Noah Lyles.