Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον ΑΜΑ

 Runbeat Team   8:22 05-11-2022  

Η απάντηση του ΣΕΓΑΣ για τη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον ΑΜΑ


Την δική του απάντηση έδωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ για τα δημοσιεύματα που αφορούν στη συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Όπως τονίζουν οι συντάκτες της ανακοίνωσης, η συμμετοχή στον ΑΜΑ των ατόμων με αναπηρία επιτρέπεται εκτός από μία ειδική κατηγορία τροχήλατου που πιάνει ταχύτητα πάνω από 30χλμ κι έτσι είναι επικίνδυνο για τους υπόλοιπους μετέχοντες.  

 

Η ανακοίνωση αναφέρει:

 «Ο ΣΕΓΑΣ σε άριστη και διαχρονική συνεργασία με την Ομοσπονδία ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ εντάσσει και συνδιοργανώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου για άτομα με αναπηρία στη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδίδει ο ΣΕΓΑΣ αναλαμβάνοντας όλο το κόστος για την συγκεκριμένη διοργάνωση.

Παράλληλα χωρίς καμία προϋπόθεση και τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας υποδέχεται εκατοντάδες δρομείς με αμαξίδια, καθώς και αθλητές με προβλήματα όρασης από όλο τον κόσμο.

Η μοναδική εξαίρεση που έχει από κοινού συμφωνηθεί από το 2012 με την Ομοσπονδία όλων των αθλητών με αναπηρία (ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ), αφορά στην συμμετοχή μιας και μοναδικής κατηγορίας τροχήλατων αμαξιδίων που μπορεί και αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 30km, γεγονός που στην συγκεκριμένη διαδρομή καθιστά αδύνατη την λήψη των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας για όλους τους συμμετέχοντες δρομείς .

Όπου είναι τεχνικά δυνατό και οργανωτικά ασφαλές επιτρέπεται η συμμετοχή της παραπάνω ειδικής κατηγορίας όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την συμμετοχή και αυτής της ειδικής κατηγορίας στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας αλλά και στους αγώνες των 5 και 10χλμ. που διοργανώνονται παράλληλα με τον Μαραθώνιο όπου και περιμένουμε να τους υποδεχθούμε με χαρά.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή επιχείρημα δεν αφορά τον ΣΕΓΑΣ, την Ομοσπονδία ΕΑΟΜ – ΑΜΕΑ και την ομαλή διεξαγωγή του Μαραθωνίου της Αθήνας».