Η Ashete Bekere θα τρέξει τον 25ο της μαραθώνιο στο Τόκιο την ερχόμενη Κυριακή (05/03)

 Runbeat Team   21:29 28-02-2023  

Η Ashete Bekere θα τρέξει τον 25ο της μαραθώνιο στο Τόκιο την ερχόμενη Κυριακή (05/03)


Μία από τους κορυφαίους αθλητές της NN Running Team, η Ashete Bekere ετοιμάζεται να τρέξει τον 25ο μαραθώνιό της, στις 5 Μαρτίου στο Τόκιο. Η Ashete πραγματοποίησε το ντεμπούτο της στους Major μαραθωνίους το 2016 στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, ενώ στην συγκεκριμένη πόλη σημείωσε και το ατομικό της ρεκόρ με 2:17:58 τερματίζοντας δεύτερη.

Η 34χρονη μαραθωνοδρόμος από την Αιθιοπία ετοιμάζεται για την τρίτη της συμμετοχή στον μαραθώνιο του Τόκιο και έχοντας «πίσω» της μία 12χρονη καριέρα στην απόσταση, δείχνει πιο έμπειρη από ποτέ, έχοντας στο βιογραφικό της και έξι μεγάλες νίκες, μεταξύ άλλων σε Βαλένθια, Ρότερνταμ και Βερολίνο.

 

«Αμφιβάλλω ότι υπάρχουν άλλοι δρομείς, ειδικά στην Αιθιοπία, που να έχουν τρέξει 25 μαραθωνίους. Αυτό κάνει το επίτευγμα ιδιαίτερο, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι ακόμα καλύτερο, επειδή ο αγώνας θα είναι στο Τόκιο, ο αγαπημένος μου μαραθώνιος» τονίζει η Ashete Bekere σε δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της NNRunning Team.

Η Ashete Bekere θα τρέξει τον 25ο της μαραθώνιο στο Τόκιο την ερχόμενη Κυριακή (05/03) runbeat.gr

Η Bekere δείχνει αρκετά γρήγορη τους τελευταίους μήνες, έχοντας τρέξει δύο φορές σε λιγότερο από 2:20 μέσα σε 18 μήνες, και τις δύο φορές στο Λονδίνο. «Όταν μπήκα στην NN Running Team και το Global Sport Communication με πρόσεξαν πολύ καλά, αφήνοντάς με να εστιάσω σε μόνο δύο μαραθωνίους τον χρόνο. Αυτό έχει επιτρέψει στο σώμα μου να αναρρώσει καλύτερα, και αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που μπορώ να τρέχω σε αγώνες για τόσο πολύ. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξεκουράζω το μυαλό μου και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Ίσως κάποιες ασκήσεις που δεν έχουν να κάνουν με το τρέξιμο, όπως το κολύμπι, με έχουν βοηθήσει επίσης, για τις περιόδους που βρίσκομαι εκτός προπονήσεων» είπε η Bekere.

Ο προπονητής της Bekere, Mersha Asrat, τόνισε: «Είναι μία πολύ εύκολη αθλήτρια στην προπόνηση, γιατί ξέρει το σώμα της πολύ καλά. Εάν υπάρχει ποτέ πρόβλημα θα μου το πει κατευθείαν και πολύ ξεκάθαρα. Είναι επίσης μία πολύ καλή μέντορας για τους νεαρότερους αθλητές μου και τους υποστηρίζει πολύ».

 

Αναφορικά με τον 25ο μαραθώνιό της, που θα γίνει στο Τόκιο στις 5 Μαρτίου, η αθλήτρια από την Αιθιοπία είπε: «Είχα μια πολύ καλή προετοιμασία και ψυχολογικά είμαι πολύ πιο δυνατή από ό,τι στο παρελθόν. Ξέρω την διαδρομή και στόχος μου είναι να τρέξω πιο γρήγορα από πέρυσι. Ελπίζω να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα στο Τόκιο».