Η ΔΟΕ εξετάζει τη χειρονομία της Saunders στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων

 Runbeat Team   18:53 03-08-2021  

Η ΔΟΕ εξετάζει τη χειρονομία της Saunders στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων


Η Raven Saunders κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία των Ολυμπιακών Αγώνων και όταν ανέβηκε στο βάθρο για την απονομή, σήκωσε ψηλά τα χέρια της και σχημάτισε ένα «Χ». Λίγο μετά την κίνηση της Αμερικανίδας αθλήτριας, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Mark Adams τόνισε ότι η κίνησή της θα εξεταστεί, σε συνεργασία με την Παγκόσμια ομοσπονδία, αλλά και την Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ.

 

Η Ολυμπιακή Επιτροπή των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την ΔΟΕ και την Παγκόσμια ομοσπονδία στίβου, όμως ταυτόχρονα ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η χειρονομία της αθλήτριας δεν παραβίασε τους κανονισμούς. Η ΔΟΕ έχει αλλάξει πρόσφατα τους κανονισμούς, επιτρέποντας στους αθλητές τις χειρονομίες, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως ότι δεν προκαλούν. Πλέον μένει να δούμε εάν θα υπάρξουν κυρώσεις για τη χειρονομία της Saunders.

Η Raven Saunders έγραψε στο Twitter: «Ας προσπαθήσουν να πάρουν αυτό το μετάλλιο. Θα περάσω τρέχοντας τα σύνορα, παρότι δεν μπορώ να κολυμπήσω», προφανώς αστειευόμενη σχετικά με όλα όσα γράφονται τώρα τελευταία. Η Αμερικανή σφαιροβόλος πάντως υποστήριξε ότι η κίνησή της  αντιπροσωπεύει το σημείο που συναντιούνται όλοι οι καταπιεσμένοι, συνεπώς δεν το έκανε με σκοπό να προκαλέσει.


Λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του μεταλλίου της, η Saunders τόνισε ότι θέλει να συνεχίσει να εμπνέει και να δίνει κίνητρο στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους μαύρους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά και εκείνους που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αθλήτρια έχει περάσει στο παρελθόν κατάθλιψη, φτάνοντας αρκετά κοντά στην αυτοκτονία.

Πηγή: Reuters