Η Ελλάδα θα προτείνει στη ΔΟΕ ο μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων να διεξάγεται πάντα στην Αθήνα

 Runbeat Team   13:18 14-11-2023  

Η Ελλάδα θα προτείνει στη ΔΟΕ ο μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων να διεξάγεται πάντα στην Αθήνα


Ο 40ός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας πέρασε στην ιστορία αφήνοντας πίσω του έντονα συναισθήματα. Η διαδρομή του ΑΜΑ αποτελεί πάντα πρόκληση για κάθε Έλληνα δρομέα, αλλά και για πολλούς ξένους. Η ιστορία, οι δυσκολίες και οι ιδιαιτερότητες του αγώνα τον καθιστούν ως έναν από τους πιο ξεχωριστούς.

Τα παραπάνω στοιχεία θα μπορούσαν να του δώσουν και μία νέα διαφορετική έννοια.

 

Με αφορμή τον 40ό ΑΜΑ ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς αποκάλυψε ότι η Ελλάδα ετοιμάζει μία ξεχωριστή πρόταση προς την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή που θα συνδέει μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες με την αυθεντική διαδρομή του μαραθωνίου.

Πιο συγκεκριμένα επισήμανε ότι θα προτείνει στην ΔΟΕ ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων σε άνδρες και γυναίκες να διεξάγεται πάντα στην Αθήνα στην κλασική διαδρομή ανεξάρτητα από τη χώρα που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είπε χαρακτηριστικά: “Είναι ένα γεγονός που συνδέεται άμεσα με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει ρίζα στην ιστορία και νομίζω ότι είναι μια υπόθεση που αν την παλέψουμε όλοι μαζί, ο Δήμος, η κυβέρνηση, εμείς από την Ευρώπη μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Πρόκειται σίγουρα για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που όμως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να υλοποιηθεί...