Η φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου ταξίδεψε στην Λάρνακα!

 Runbeat Team   18:31 18-11-2023  

Η φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου ταξίδεψε στην Λάρνακα!


Η Φλόγα που άναψε το περασμένο Σάββατο στον ιστορικό αρχαιολογικό χώρο στον Τύμβο του Μαραθώνα για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ταξίδεψε μέχρι την Κύπρο και από την Παρασκευή (17/11) βρίσκεται στον ουρανό της Λάρνακας!

Με αίσθημα μεγάλης τιμής και βαθιάς υπερηφάνειας, ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας υποδέχτηκε τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

 

Η Φλόγα «ταξίδεψε» από την Αθήνα με πτήση της Aegean, επίσημου χορηγού του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας και η τελετή υποδοχής έγινε στην αίθουσα της Skylink Services Executive Terminal του παλιού αεροδρομίου Λάρνακας. Τη φλόγα παρέλαβαν ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης, ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας και ο Μάριος Πολυβίου, CEO του ονομαστικού χορηγού του Μαραθωνίου Radisson Blu. Τον ΣΕΓΑΣ εκπροσώπησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος Κώστας Κεντέρης και ο Γενικός Διευθυντής Σωτήρης Κυρανάκος.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης έκανε λόγο για ένα μεγάλο γεγονός, το οποίο δεν γνωρίζει όρια και κάλεσε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν τη συμμετοχή τους στον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας.

Ο Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας μίλησε για τις αξίες που μεταφέρονται μέσα από τους αιώνες, ενώ αναφερόμενος στον μαραθώνιο, είπε χαρακτηριστικά ότι είναι μία πράξη άμυνας απέναντι στη λήθη.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Κεντέρης, δήλωσε στο δικό του χαιρετισμό ότι στόχος της ομοσπονδίας είναι η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας να γίνει σύμβολο παγκόσμιας ειρήνης, να διαδώσει τα ιδεώδη του αγωνίσματος του Μαραθωνίου δρόμου και να προβάλλει τη συμμετοχή στον αθλητισμό ως τρόπο ζωής.

 

Μετά την τελετή ακολούθησε λαμπαδηδρομία 16 χιλιομέτρων, από το αεροδρόμιο και κατάληξη στις Φοινικούδες.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την Τελετή Αφής της Φλόγας στο κατάμεστο Θεατράκι των Φοινικούδων, με το τελετουργικό να καθηλώνει το κοινό, ενώ η πόλη του Ζήνωνα υποδέχτηκε με ξεχωριστή θέρμη τη Φλόγα.

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα τη Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, μία κίνηση με τεράστια συμβολική αξία για όσα σπουδαία αντιπροσωπεύει η Φλόγα και πλέον μετρά αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για την Κύπρο την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023.