Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στο νέο Μουσείο της Αθήνας

 Runbeat Team   16:37 22-03-2021  

Η ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στο νέο Μουσείο της Αθήνας


Πανέτοιμο να ανοίξει τις πύλες του είναι το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενήσει και να προβάλει την ολυμπιακή κληρονομιά της Ελλάδας.

Το νέο αυτό μουσείο δημιουργήθηκε στον χώρο του Golden Hall, δίπλα στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ) και ουσιαστικά αποτελεί μία πολυεπίπεδη, αφηγηματική αναβίωση της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το… ταξίδι ξεκινά από την αρχαιότητα και φτάνει στο σήμερα, ενώ υπάρχει προβολή των Ελλήνων ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο διαδραστικό έκθεμα και την παρουσίαση του προσωπικού αθλητικού τους εξοπλισμού.

 

Η περιήγηση ξεκινά με τη γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα, προχωρά στην αναβίωσή τους το 1896 και φτάνει στην επιστροφή των Αγώνων στην Αθήνα το 2004. Η συνέχεια αφιερώνεται στις αρχές και στις αξίες, στη δομή του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος, στους οργανισμούς και στα ιδρύματα, στο μήνυμα της παγκόσμιας ειρήνης, στα αθλήματα και στους αθλητές, στους Έλληνες ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες και, τέλος, στον Αγώνα.

Δεκάδες αθλητές έχουν εμπιστευθεί στο Μουσείο μετάλλια αλλά και προσωπικά αντικείμενα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ : Πάρις Ταβιτιάν/LIFO