Η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών στη Γαλλία εντυπωσιάζει στον Μαραθώνιο στα 43 της χρόνια

 Πάνος Κατσαρός   17:19 29-11-2022  

Η καλύτερη τενίστρια όλων των εποχών στη Γαλλία εντυπωσιάζει στον Μαραθώνιο στα 43 της χρόνια


«Εθισμένη στο τρέξιμο και τον αθλητισμό» έχει δηλώσει η 43χρονη πλέον Amélie Mauresmo, που μετά από μία μεγάλη καριέρα στο τένις, έχοντας καταφέρει να θεωρείται η κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών στην Γαλλία, εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της στον μαραθώνιο.

Η γεννημένη στην Ελβετία Γαλλίδα αθλήτρια, ξεκίνησε την καριέρα της στο τένις το 1993, και έως την απόσυρσή της τον Δεκέμβριο του 2009, είχε καταφέρει να γράψει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος. Μεταξύ άλλων, η Mauresmo κατέκτησε το Australian Open και το Wimbledon το 2006, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα είχε στεφθεί ασημένια Ολυμπιονίκης στην Αθήνα.

 

Η αθλήτρια είχε βρεθεί και στο top 1 του παγκόσμιο ranking στις 13 Σεπτεμβρίου 2004 για πέντε εβδομάδες, ως η πρώτη Γαλλίδα που το καταφέρνει. Από το 2009 κι έπειτα, είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με διαφορετικά πράγματα, πάντα όμως αυτά είχαν να κάνουν με τον αθλητισμό.

Μέχρι το 2020 μάλιστα δούλεψε ως προπονήτρια, δουλεύοντας μεταξύ άλλων με τον κορυφαίο τενίστα, Andy Murray για δύο χρόνια. Το 2015 μπήκε στο International Tennis Hall of Fame, ενώ το 2021 έγινε διευθύντρια του Γαλλικού Open.

Η Amélie Mauresmo όμως έχει βρει και μία άλλη αγάπη, με τον αθλητισμό να βρίσκεται μέσα της. «Ο αθλητισμός είναι το κέντρο της ζωής μου. Θέλω να δείξω ότι σε όλες τις ηλικίες ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους» έχει πει σε συνέντευξή της στο aufeminin.com. Η Γαλλίδα έχει βρει τον τρόπο να μένει σε φόρμα και να δίνει νέα κίνητρα στον εαυτό της, μέσω του μαραθωνίου, έχοντας μεταξύ άλλων τρέξει στους μαραθωνίους της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

 

Πρόσφατα μάλιστα, η Amélie Mauresmo έκανε μία εντυπωσιακή επίδοση, τερματίζοντας 19η στις γυναίκες στον μαραθώνιο του Σαν Σεμπαστιάν. Η κορυφαία Γαλλίδα τενίστρια όλων των εποχών τερμάτισε σε 3:14:53 με μέσο όρο 4:37 λεπτά ανά χιλιόμετρο και πέρασμα στον ημιμαραθώνιο σε 1:39:46, δείχνοντας ότι στα 43 της μπορεί να μην παίζει τένις, αλλά… τρέχει πολύ καλά!