Η προκήρυξη του 6ου αγώνα Αγχαίου Όρους

 Runbeat Team   18:57 11-01-2022  

Η προκήρυξη του 6ου αγώνα Αγχαίου Όρους


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 θα διεξαχθεί φέτος ο 6ος αγώνας Αγχαίου Όρους, ο οποίος περιλαμβάνει έναν αγώνα 21,400μ. και έναν 10,700μ. που θα ξεκινήσουν την ίδια ώρα.

Ο Απόλλων Δυτικής Αττικής που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης έδωσε στη δημοσιότητα την προκήρυξη των δύο αγώνων, οι οποίοι φέτος λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν το περασμένο καλοκαίρι την περιοχή, η διαδρομή δε θα είναι η ίδια με τις περασμένες φόρες. Οι δρομείς δε θα φτάσουν ως το εκκλησάκι της Θεοτόκου, αλλά θα ακολουθήσουν μία πιο μικρή διαδρομή που θα επαναλαμβάνεται. Η προκήρυξη αναφέρει:

 

«α) Αγώνας

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 21,400μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί δίπλα στα εκκλησιαστικά είδη Δεναξάς-Μπήλιας. Θα ακολουθήσουν τη διαδρομή μέχρι τον 1ο σταθμό ανεφοδιασμού στα 5,350μ. και θα επιστρέψουν στο ίδιο μέρος που θα γίνει η εκκίνηση, επί 2 φορές.

β) αγώνας

6ος ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΧΑΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 10,700μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί δίπλα στα εκκλησιαστικά είδη Δεναξάς-Μπήλιας. Θα ακολουθήσουν την διαδρομή μέχρι τον 1ο Σταθμό απόστασης 5,350μ. και θα επιστρέψουν για τερματισμό στο ίδιο μέρος που θα γίνει η εκκίνηση.

Συνολικά αναμένονται περίπου 150 αθλητές και οι άνθρωποι της διοργάνωσης θα είναι 15 άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης σε ισχύ ή PCR 72 ωρών ή rapid 48 ωρών. Βlock εκκίνησης έως 50 άτομα. Τμηματικές εκκινήσεις των block με χρονική απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε κάθε block, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων 2μ. προς κάθε κατεύθυνση.

• Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω): PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

• Ανήλικοι αθλούμενοι (έως και 17 ετών): self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα)

Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση.

Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται:

• Το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου.

• Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η χρήση της σε ανοικτούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Εξαιρούνται οι αθλητές κατά την διάρκεια της άσκησης.

• Χρήση γαντιών μιας χρήσης μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας.

Αντί της χρήσης γαντιών συστήνεται η συχνή απολύμανση των χεριών.

• Κατά την εκκίνηση και τον τερματισμό της διαδρομής, μέτρα αποφυγής συνωστισμού με προβλέψεις συνεχούς ροής των συμμετεχόντων.

Σύσταση για αποφυγή εναγκαλισμών και χειραψιών.

Πως θα έρθετε:

Το σημείο εκκίνησης είναι καθώς κινούμαστε στην εθνική οδό με κατεύθυνση προς Κόρινθο κάνουμε δεξιά προς Μάνδρα παίρνοντας την παλαιά εθνική προς Θήβα και ακολουθώντας την διαδρομή Αγ. Σωτήρα – Παλαιοκούντουρα. Μόλις περάσουμε και τα Παλαιοκούντουρα σε 1,5χλμ βρίσκουμε επί του δρόμου τα εκκλησιαστικά είδη Δεναξας-Μηλιας.

Θα υπάρξουν λεωφορεία που θα μεταφέρουν τους αθλούμενους – αθλούμενες από την πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω (κοντά στον σταθμό Αγ. Μαρίνα) στις 08.00 το πρωί για την διασταύρωση του οικισμού ΤΙΤΑΝ με την παλαιά Εθνική οδό Αθηνών – Θήβας όπου και θα βρίσκεται η γραμματεία, για να πάρουν τα νούμερα τους. Αναχώρηση περίπου στις 14.30μμ από τον ίδιο χώρο για την Πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν μετάλλιο συμμετοχής.

 

Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες του κάθε αγώνα θα τιμηθούν με αναμνηστικό κύπελλο.

Δεν επιτρέπονται τελετές απονομών. Μπορεί να γίνει όμως μια προσαρμογή και οι αθλούμενοι να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα μετάλλιά τους από ένα τραπέζι, χωρίς επαφή, χωρίς συνωστισμό.

Τα νούμερα συμμετοχής θα δοθούν από την γραμματεία που θα βρίσκετε κοντά στον χώρο της εκκίνησης.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετέχει συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2022, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://www.apollonrunnersclub.gr/30-1-2022-6os-agonas.../

Τα αντίτιμο συμμετοχής ορίστηκε στα 20 ευρώ για τα 21,4 χλμ και 10 ευρώ για τα 10,700μ.

Ο τρόπος πληρωμής θα γίνεται είτε αυτόματα με πληρωμή μετρητών με κατάθεση στον λογαριασμό του συλλόγου:

ΤΡΑΠΕZA EUROBANK ERGASIAS A.E. (NTT)

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ: 00260602830200575455

IBAN: GR86 0260 6020 0008 3020 0575 455

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Είτε με e-banking

ΠΡΟΣΟΧΗ

Τα έξοδα του εμβάσματος από τράπεζα σε τράπεζα βαρύνουν τον καταθέτη συνάδελφο και ΟΧΙ τον αποδοχέα -σύλλογο- διοργανωτή και στην συνέχεια στο email [email protected] αντίγραφο του καταθετηρίου της τράπεζας.

Πληροφορίες

• 6974411515 Τσιμακίδης Σταύρος

• 6976079500 Κων/νος Σάμιος

Θεατές

Απαγορεύεται η παρουσία θεατών σε όλους τους αγώνες. Οδηγίες απολύμανσης κοινών οργάνων/εξοπλισμού Σύμφωνα με τις Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον καθαρισμό/απολύμανση μη υγειονομικών χώρων: https://eody.gov.gr/odigies-gia-ton-perivallontiko.../

Συστήνεται απολύμανση πριν και μετά από την χρήση του εξοπλισμού.

Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό συλλόγου/ομοσπονδίας/εγκατάστασης: Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό: https://eody.gov.gr/.../COVID19-lixi-karantinas...

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις συμμετεχόντων αθλούμενων, προσωπικού, κριτών κτλ. για τους σκοπούς της διοργάνωσης θα γίνονται σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για τις μεταφορές.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τεστ αντιγόνου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ: Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19»».