Η προσωπική ιστορία-μήνυμα του Crippa που έφτασε στη κορυφή (Vid)

 Runbeat Team   20:57 08-07-2022  

Η προσωπική ιστορία-μήνυμα του Crippa που έφτασε στη κορυφή (Vid)


Ένα βίντεο με το οποίο «λέει» την ιστορία της ζωής του δημοσίευσε στα social media ο Yeman Crippa, που έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή ξεκινώντας με μεγάλες δυσκολίες.

Ο Crippa γεννήθηκε το 1996 στην Αιθιοπία και σε ηλικία 5 ετών έχασε τους γονείς του, κάτι το οποίο έμελλε να του αλλάξει τη ζωή. Ο γεννημένος στην χώρα της Αφρικής -μετέπειτα- δρομέας, οδηγήθηκε σε ένα ορφανοτροφείο και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από Ιταλούς γονείς, κάτι το οποίο του έδωσε ένα καλύτερο μέλλον, όπως τονίζει ο ίδιος στο βίντεο.

 

«Υπάρχουν πολλά παιδιά σαν εμένα που δεν είχαν την ίδια ευκαιρία» λέει ο Crippa που σε ηλικία 25 ετών έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους δρομείς μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, εκπροσωπώντας την Ιταλία σε μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Crippa έχει κατακτήσει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, έχει σημειώσει σημαντικά ρεκόρ, τόσο Εθνικά όσο και σε επίπεδο Ευρώπης, με τον ίδιο να τονίζει πως «Έχω πολλές φιλοδοξίες, θέλω να κερδίσω ένα Παγκόσμιο ή ένα Ολυμπιακό μετάλλιο».

Στο μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης σημασίας βίντεο που δημοσίευσε, ο Ιταλός δρομέας περνάει ένα μήνυμα προς όλους όσους έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στη ζωή τους, δείχνοντας ότι ο αθλητισμός είναι μία διέξοδος και ένας τρόπος να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

«Το τρέξιμο μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις πολλούς φίλους. Να κερδίσεις μετάλλια, διακρίσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είναι διασκέδαση» λέει κλείνοντας.