Η Ρίτσαρντσον «έδειξε τα δόντια της» και... βλέπει «Παρίσι 2024»

 Runbeat Team   20:00 25-12-2023  

Η Ρίτσαρντσον «έδειξε τα δόντια της» και... βλέπει «Παρίσι 2024»


Την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023, στην Βουδαπέστη, η εντυπωσιακή Αμερικανίδα σπρίντερ, ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα και κατέκτησε τον πρώτο της διεθνή τίτλο στην «κούρσα της μίας ανάσας».

 

Στα 23 της χρόνια, η Ρίτσαρντσον έλαβε μέρος για πρώτη φορά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 στο Τόκιο, αποκλείσθηκε λόγω χρήσης μαριχουάνας, ενώ δεν κατάφερε να προκρισθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, που φιλοξενήθηκε στο Γιουτζίν.

«Δεν επέστρεψα, είμαι καλύτερα», δήλωσε με νόημα η Τεξανή πρωταθλήτρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου την ακολουθούν αρκετοί από τους κορυφαίους αθλητές τυου πλανήτη.

Εκείνο το Δευτεριάτικο βράδυ, η Ρίτσαρντσον ξεδίπλωσε στο ταρτάν της ουγγρικής πρωτεύουσς, τα εκπληκτικά προσόντα της και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις αντιπάλους της, τερματίζοντας σε δέκα δευτερόλεπτα και 65 εκατοστά, μπροστά από τις δύο Τζαμαϊκανές, Σερίκα Τζάκσον και Σέλ Αν Φρέϊζερ Πράϊς.





Τέσσερις ημέρες αργότερα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα και την επομένη το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ100 των ΗΠΑ, επιβεβαιώνοντας ότι το 2023 ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στο αγώνισμα και βάζοντας ισχυρή υποψηφιότητα για την κορυφή του κόσμου στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ