Ημιμαραθώνιος Βερολίνου: Το άριστο υγειονομικό πρωτόκολλο του αγώνα (Vids)

 Runbeat Team   14:31 22-08-2021  

Ημιμαραθώνιος Βερολίνου: Το άριστο υγειονομικό πρωτόκολλο του αγώνα (Vids)


Η πανδημία έχει -ως γνωστόν- αλλάξει κατά πολύ τον τρόπο που γίνονται οι αγώνες τρεξίματος, αλλά και πολλά άλλα αθλήματα. Οι μαζικοί αγώνες τρεξίματος όπως οι μαραθώνιοι, ημιμαραθώνιοι και γενικότερα όσοι γίνονται σε πόλεις γίνονται με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα για να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού.

Ένας αγώνας που επέστρεψε το 2021 μετά τις αναβολές και ματαιώσεις λόγω της πανδημίας, είναι ο ημιμαραθώνιος του Βερολίνου, που είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας δρόμου της Γερμανίας από τότε που ξέσπασε ο κορωνοϊός. Στον αγώνα που ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, είχαν εγγραφεί 21.576 αθλητές από 140 διαφορετικές χώρες, με τους 20.774 από αυτούς να τρέχουν στον ημιμαραθώνιο. Όπως εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε, το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρήθηκε θα έπρεπε να είναι άριστα σχεδιασμένο και εκτελεσμένο για να μην υπάρξουν νέα κρούσματα.

 

Οι διοργανωτές του ημιμαραθωνίου του Βερολίνου ήρθαν σε συνεννόηση με τις αρχές της πόλης, και κατάφεραν μέσα από αυτή τη συνεργασία να δημιουργήσουν έναν πολύ ασφαλή αγώνα. Όσοι ήθελαν να λάβουν μέρος στον αγώνα θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί, να έχουν αντισώματα ή να κάνουν ένα PCR-test προκειμένου να συμμετέχουν. Οι διοργανωτές παρακάλεσαν όλους τους δρομείς να τηρούν τις αποστάσεις πριν και μετά τον αγώνα, αλλά και να φορούν μάσκες, όπου αυτό ήταν δυνατό. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι αθλητές έκαναν ζέσταμα φορώντας μάσκα, ενώ αρκετοί είχαν τις μάσκες μαζί τους και κατά τη διάρκεια του αγώνα προκειμένου να τις φορέσουν στον τερματισμό.

Στον ημιμαραθώνιο Βερολίνου είδαμε ουσιαστικά εικόνες από το μέλλον, με τους δρομείς να τρέχουν διπλά δίπλα χωρίς να υπάρχει πρόβλημα, λόγω των ειδικών βραχιολιών που φορούσαν. Υπήρχαν μάλιστα και δύο πολύ αναλυτικά βίντεο με σκοπό να καθοδηγήσουν τους δρομείς, είτε έχουν εμβολιαστεί / αναρρώσει, είτε όχι. Τα δύο βίντεο είναι ένα μικρό δείγμα της οργάνωσης που υπήρχε στον αγώνα.