Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Συγκεντρώθηκαν 44.600 ευρώ για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου

 Runbeat Team   14:17 31-05-2022  

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Συγκεντρώθηκαν 44.600 ευρώ για τους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου


Πολύ όμορφη κίνηση από τους Φίλους του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου, που κατάφεραν μετά την εκστρατεία που πραγματοποίησαν μετά τον σεισμό τις 27ης Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι, να συγκεντρώσουν το ποσό των 44.600 ευρώ για τους σεισμόπληκτους.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, που έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στις 2 Οκτωβρίου 2022, με την υπόσχεση να είναι πιο φιλόξενος από ποτέ!

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αμέσως μετά το σεισμό τις 27ης Σεπτεμβρίου 2021 που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης οργάνωσε μια εκστρατεία για την συλλογή δωροεπιταγών στα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκη και Σκλαβενίτη οι οποίες θα διατίθονταν σε οικογένειες της περιοχής που επλήγησαν από το σεισμό και έχουν οικονομικές δυσκολίες. Η προσφορά ανθρώπων και εταιρειών από όλη την Ελλάδα ήταν συγκινητική με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν δωροεπιταγές συνολικής αξίας 34.594 ευρώ. Επιπλέον ο Αθλητικός Σύλλογος Υγείας Αρκαλοχωρίου θα διαθέσει το ποσό των 10.000 ευρώ από τα έσοδα του Ημιμαραθωνίου Κρήτης.





Οκτώ μήνες μετά τον φονικό σεισμό το ΔΣ του Αθλητικού συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου έχει εντοπίσειπερισσότερες από 300 οικογένειες της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου που θα διατεθούν οι παραπάνω δωροεπιταγές. Η επιλογή ήταν δύσκολη και χρονοβόρα πιστεύουμε όμως ότι οι οικογένειες που επιλέχθηκαν έχουν πραγματικά ανάγκη αυτή τη βοήθεια ειδικά αυτή την χρονική περίοδο της νέας οικονομικής κρίσης.

Η διανομή των δωροεπιταγών θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες και θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια, με απόδειξη και υπογραφή του παραλήπτη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξανά όλους τους δωρητές από όλη την Ελλάδα που αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί το παραπάνω ποσό, επίσης όσους έστειλαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου αλλά και όσους βοήθησαν εθελοντικά εως και 2 μήνες μετά το σεισμό.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τους Χορηγούς μας διότι χάρη στη βοήθεια τους καταφέρνουμε κάθε χρόνο να διοργανώνουμε ένα σημαντικό αγώνα  αλλά και να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο της ευρύτερης περιοχής του Αρκαλοχωρίου.

 

Κλείνοντας θα υποσχεθούμε ότι στις 2 Οκτωβρίου 2022 θα διοργανώσουμε τον καλύτερο και τον πιο φιλόξενο αγώνα που έχετε συμμετάσχει ποτέ.

Καλή αντάμωση

Το Διοικητικό συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αρκαλοχωρίου

Η Οργανωτική Επιτροπή Ημιμαραθωνίου Κρήτης»