Παγκόσμιο ρεκόρ από την Ruth Chepngetich στον ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Runbeat Team   11:11 04-04-2021  

Παγκόσμιο ρεκόρ από την Ruth Chepngetich στον ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης


Παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι δρομείς του κόσμου εντυπωσίασαν στον ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης. Στις γυναίκες η Ruth Chepngetich ανεβάζοντας ταχύτητα στα τελευταία χιλιόμετρα κατάφερε να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 1 ώρα, 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα κατεβάζοντας 29' δευτερόλεπτα το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (1.04.31). Παρά τη βροχή, το δυνατό αέρα και το κρύο η Κενυάτισσα ήταν εντυπωσιακή κλέβοντας την παράσταση από τους σπουδαίους άνδρες δρομείς.

Δεύτερη ήταν η Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία, η οποία τερμάτισε 38 δευτερόλεπτα μετά τη νικήτρια, ενώ τρίτη ήταν η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000 μέτρα, Hellen Obiri, η οποία τερμάτισε σε 1:04:51. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο ταχύτερος ημιμαραθώνιος στην ιστορία καθώς είναι η πρώτη φορά που τρεις γυναίκες έχουν τερματίσει μέσα σε 65 λεπτά.

Στον ημιμαραθώνιο των ανδρών, νικητής ήταν το φαβορί, ο Kibiwott Kandie που τερμάτισε σε 59 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ αγώνα, ενώ ακολούθησε ο Geoffrey Kamworor που επανήλθε δυναμικά στη δράση μετά τον τραυματισμό του σε τροχαίο ατύχημα τερματίζοντας σε 59.38, δηλαδή μόλις τρία δευτερόλεπτα μακριά από το νικητή. Τρίτος ήταν ο Roncer Kipkorir με 59.46.


Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το İBB Spor İstanbul: