Παγκόσμιο ρεκόρ από την Ruth Chepngetich στον ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης

 Runbeat Team   2021-04-04 11:11  

Παγκόσμιο ρεκόρ από την Ruth Chepngetich στον ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης


Παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι δρομείς του κόσμου εντυπωσίασαν στον ημιμαραθώνιο της Κωνσταντινούπολης. Στις γυναίκες η Ruth Chepngetich ανεβάζοντας ταχύτητα στα τελευταία χιλιόμετρα κατάφερε να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 1 ώρα, 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα κατεβάζοντας 29' δευτερόλεπτα το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (1.04.31). Παρά τη βροχή, το δυνατό αέρα και το κρύο η Κενυάτισσα ήταν εντυπωσιακή κλέβοντας την παράσταση από τους σπουδαίους άνδρες δρομείς.

Δεύτερη ήταν η Yalemzerf Yehualaw από την Αιθιοπία, η οποία τερμάτισε 38 δευτερόλεπτα μετά τη νικήτρια, ενώ τρίτη ήταν η δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 5.000 μέτρα, Hellen Obiri, η οποία τερμάτισε σε 1:04:51. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο ταχύτερος ημιμαραθώνιος στην ιστορία καθώς είναι η πρώτη φορά που τρεις γυναίκες έχουν τερματίσει μέσα σε 65 λεπτά.

Στον ημιμαραθώνιο των ανδρών, νικητής ήταν το φαβορί, ο Kibiwott Kandie που τερμάτισε σε 59 λεπτά και 35 δευτερόλεπτα, χρόνος που αποτελεί ρεκόρ αγώνα, ενώ ακολούθησε ο Geoffrey Kamworor που επανήλθε δυναμικά στη δράση μετά τον τραυματισμό του σε τροχαίο ατύχημα τερματίζοντας σε 59.38, δηλαδή μόλις τρία δευτερόλεπτα μακριά από το νικητή. Τρίτος ήταν ο Roncer Kipkorir με 59.46.


Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το İBB Spor İstanbul: