Ηνίοχος δρόμος: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου

 Runbeat Team   20:33 01-09-2022  

Ηνίοχος δρόμος: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά το διήμερο 8-9 Οκτωβρίου


Οι αθλητικός σύλλογος «Ηνίοχος», διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον «Ηνίοχο Δρόμο», το Σάββατο στις 8 Οκτωβρίου και την Κυριακή στις 9 Οκτωβρίου στην Άμφισσα. Οι προετοιμασίες συνεχίζονται πυρετωδώς για την υποδοχή δρομέων από όλη την Ελλάδα σε ένα δρομικό γεγονός που μέλει να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη της Άμφισσας.

 

Η διοργάνωση αποτελείται από 3 διαδρομές του Ημιμαραθωνίου, των 5 και των 10 χιλιομέτρων, οι οποίες είναι πιστοποιημένες από την AIMS και την IAAF. Και οι 3 αγώνες διεξάγονται σε ασφάλτινες διαδρομές με πολύ καλή ποιότητα ασφάλτου, ενώ ο ημιμαραθώνιος παρουσιαζει αρνητική υψομετρική,γεγονός το οποίο ευνοεί τις καλύτερες επιδόσεις. Η δημιουργία των συγκεκριμένων χιλιομετρικών αποστάσεων έχει ως σκοπό την προσέλκυση δρομέων όλων των ηλικιών και των επιπέδων που θέλουν να γιορτάσουν το δρομικό κίνημα σε ένα αξέχαστο αθλητικό διήμερο.

To συγκεκριμένο αθλητικό διήμερο αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους δρομείς να εμλουτίσουν την δρομική τους εμπειρία με μια εξόρμηση στην πανέμορφη Άμφισσα. Μια πόλη με ιδιαίτερη ταυτότητα και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, καθώς βρίεσκεται ανέμεσα στην Γκιώνα και τον Παρνασσό, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αράχωβα. Ο επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολάυσουν ποικίλες μορφές ψυχαγωγίας, αλλά και να επισκεφτούν πολλά σημέια πολιστιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

 

Mια Συνδιοργάνωση του Αθλητικού Σύλλογου «Ηνίοχος», της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Φωκίδας) και του Δήμου Δελφών (Δημοτικές Ενότητες Άμφισσας και Ιτέας, Κοινότητες Άμφισσας, Ιτέας και Κίρρας) με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ: https://event.athletopia.com/iniohosdromos?step=1