Insight View: 1500αρια Threshold για τον Καραΐσκο ενόψει Ημιμαραθωνίου Αθήνας και ΑΜΑ

 Runbeat Team   21:12 18-08-2021  

Insight View: 1500αρια Threshold για τον Καραΐσκο ενόψει Ημιμαραθωνίου Αθήνας και ΑΜΑ


Ο Παναγιώτης Καραΐσκος βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον ημιμαραθώνιο Αθήνας, αλλά και για τον μαραθώνιο της Αθήνας, που θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου.

Ο κάτοχος του ρεκόρ στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και δύο φορές νικητής της διοργάνωσης πραγματοποίησε προπόνηση Threshold με 1500άρια με σκοπό να δουλέψει πάνω στην αντοχή και την ταχύτητά του.

 

Ο Καραΐσκος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση φέτος στον μαραθώνιο της Σιένα στην Ιταλία, σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:17:58 και τερματίζοντας στην 47η θέση της γενικής κατάταξης του αγώνα.

Πληροφορίες για την προπόνησή του δημοσίευσε (*) σε story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το οποίο μπορούμε να δούμε παρακάτω. Το προπονητικό «μενού» περιελάμβανε 6 1500αρια με pace 3:00/km , δηλαδή «δούλευε» το Threshold , ρυθμός που συνήθως αποτυπώνεται σε απόσταση Ημιμαραθωνίου-10km.

Η αποκατάσταση ανάμεσα στα κομμάτια ήταν ενεργητική με αργό jogging διάρκειας δυο λεπτών καλύπτοντας 300 μέτρα , δηλαδή pace 6:40/km.

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.