Ισπανός δρομέας θυσίασε μία θέση στην πεντάδα για να βοηθήσει Κενυάτη στον μαραθώνιο της Μάλαγα (Vid)

 Runbeat Team   19:54 13-12-2023  

Ισπανός δρομέας θυσίασε μία θέση στην πεντάδα για να βοηθήσει Κενυάτη στον μαραθώνιο της Μάλαγα (Vid)


Μία πολύ όμορφη στιγμή ευ αγωνίζεσθαι σημειώθηκε στον μαραθώνιο της Μάλαγα, ο οποίος έγινε με την συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα, ένας Ισπανός δρομέας επέλεξε να θυσιάσει ένα καλό πλασάρισμα για να βοηθήσει έναν Κενυάτη συναθλητή του στον τερματισμό, καθώς δεν μπορούσε να τερματίσει.

 

Ο Ricardo Rosado βρισκόταν στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα και ήταν έτοιμος να τερματίσει στην 5η θέση, και να γίνει ο πρώτος Ισπανός στον αγώνα. Τότε, παρατήρησε ότι ο Evans Kimtai Kiprono παραπατούσε και δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, δείχνοντας εξαντλημένος.

Ο Μαδριλένος αθλητής σταμάτησε την προσπάθειά του, βοήθησε τον Kiprono με τον Κενυάτη να τερματίζει εν τέλει πέμπτος, και τον Ισπανό έκτος. Παρότι έλαβε 1.000 ευρώ μπόνους ως ο πρώτος Ισπανός στον αγώνα, ο Rosado θυσίασε 500 ευρώ τα οποία θα πήγαιναν στον πέμπτο της γενικής κατάταξης.

Βέβαια οι διοργανωτές αναγνώρισαν την όμορφη κίνησή του, και του έδωσαν και τα 500 ευρώ της πέμπτης θέσης, παρότι τερμάτισε έκτος. Ο Kiprono μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε υποστεί αφυδάτωση.