Jepchirchir και Chebet θα ηγηθούν στον Μαραθώνιο του Μονάχου

 Runbeat Team   12:01 15-09-2023  

Jepchirchir και Chebet θα ηγηθούν στον Μαραθώνιο του Μονάχου


Η Caroline Jepchirchir θα ηγηθεί της ομάδας της Κένυας στον 37ο Μαραθώνιο του Μονάχου, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 8 Οκτωβρίου στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας.

Η 35χρονη, η οποία είχε νικήσει τον Μαραθώνιο του Ίτεν, θα μπει σε θέση εκκίνησης έχοντας ατομικό ρεκόρ 2:26.11, το οποίο πέτυχε πέρυσι στον Μαραθώνιο του Ένσχεντε.

Βασική… αντίπαλος της Jepchirchir θα πρέπει η συμπατριώτισσά τα ης Tecla Chebet, η οποία κέρδισε έξι από τους επτά μαραθωνίους της με τον τελευταίο της να είναι στο Λινζ, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 2:27.18.

 

Οι δύο Κενυάτισσες θα κυνηγήσουν το ρεκόρ αγώνων, το οποίο είναι 2:23.09 και το είχε σημειώσει πέρυσι η συμπατριώτισσά τους Agnes Keiono, η οποία κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ (2:33.09), το οποίο διατηρούνταν για 30 χρόνια και το είχε πετύχει η Karolina Szabó από την Ουγγαρία.

Αναφερόμενος στη διοργάνωση ο διευθυντής των αγώνων, Gernot Weigl τόνισε: «Το 2022 επιστρέψαμε με επιτυχία στους ελίτ διεθνείς αγώνες και τώρα είναι στόχος μας να εδραιώσουμε περαιτέρω τη θέση μας σε αυτό το υψηλότερο επίπεδο. Τα περσινά ρεκόρ απέδειξαν ότι η διαδρομή που έχει επιλεγεί δεν είναι μόνο ελκυστική λόγω των πολλών αξιοθέατων, αλλά και πολύ γρήγορη».