Κ. Φιλτισάκου: «Είμαι σε καλή κατάσταση – Στόχος το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό»

 Runbeat Team   17:37 04-05-2022  

Κ. Φιλτισάκου: «Είμαι σε καλή κατάσταση – Στόχος το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό»


Η Κυριακή Φιλτισάκου ανήκει στη νέα γενιά αθλητριών, που είναι ικανή να σηκώσει το βάρος της κληρονομιάς και να διακριθεί σε κορυφαίες διοργανώσεις τα επόμενα χρόνια.

Η νεαρή αθλήτρια δεύτερη στον κόσμο στο ομαδικό των 35χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων στο Μουσκάτ, θα είναι ένα από τα ονόματα των αθλητριών, που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 20χλμ. βάδην, την Κυριακή (8/5) στην Πάτρα. Έχοντας ήδη πετύχει το όριο για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 35χλμ. είναι έτοιμη να κυνηγήσει μια ανάλογη επίδοση και στα 20χλμ. βάδην.

 

"Είμαι σε καλή κατάσταση. Δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει πως θα είμαι σε θέση να πετύχω το όριο για το Παγκόσμιο ή το Ευρωπαϊκό, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την Κυριακή στην Πάτρα", είπε αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου, που όπως σε κάθε αγώνα θα έχει υψηλές προσδοκίες. Σε αυτό θα την βοηθήσει και ο συναγωνισμός με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, την κορυφαία Ελληνίδα στο αγώνισμα. "Η παρουσία της Αντιγόνης στον αγώνα μου δίνει κίνητρο και φυσικά με βοηθεία. Δεν έχω στο μυαλό μου πως πρέπει να την περάσω. Κάνω τον αγώνα μου και ο στόχος είναι να πετυχαίνω πάντα το καλύτερο".

Κ. Φιλτισάκου: «Είμαι σε καλή κατάσταση – Στόχος το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό» runbeat.gr

Το βάδην είναι ένα αγώνισμα υψηλών απαιτήσεων, όπου δεν απαιτείται μόνο η καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και η ικανότητα να διαχειρίζεσαι την πίεση των χιλιομέτρων.

"Σίγουρα υπάρχει η στιγμή που πρέπει να διαχειριστείς την κατάσταση. Θεωρώ πως για εμένα, αλλά και για άλλους βαδιστές, με τους οποίους το έχω συζητήσει, το πιο κομβικό σημείο της κούρσας είναι το 12ο χιλιόμετρο. Είναι το σημείο που ήδη σε καταβάλει η κούραση και σκέφτεσαι πως έχεις σχεδόν κι άλλο τόσο. Μετά το 15ο χιλιόμετρο ψυχολογικά είμαι πολύ καλύτερα, νιώθω πως φτάνω στο τέλος».





Η Φιλτισάκου θα κάνει την Κυριακή τον τρίτο της αγώνα στη χρονιά, που είναι πιθανό να είναι και ο τελευταίος της πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. "Πέρυσι οι ανάγκες απαιτούσαν να κάνω αρκετούς αγώνες, καθώς κυνηγούσα τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς. Φέτος θα κάνουμε λιγότερους αγώνες και οι στόχοι μας είναι επικεντρωμένοι στις δύο κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς, το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό", κατέληξε η αθλήτρια, που έχει ατομικό ρεκόρ στα 20χλμ. Βάδην 1.32.23 από το 2021, ενώ το φετινό της ρεκόρ είναι 1.38.53 από τη διοργάνωση στο Μουσκάτ, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. 

Κ. Φιλτισάκου: «Είμαι σε καλή κατάσταση – Στόχος το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό» runbeat.gr