Κ. Παραδεισόπουλος: «Θέλω να έχω πάλι μια καλή εμφάνιση στο Golden Trail Series το 2023»

 Runbeat Team   17:46 23-11-2022  

Κ. Παραδεισόπουλος: «Θέλω να έχω πάλι μια καλή εμφάνιση στο Golden Trail Series το 2023»


Από τις 26 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο τελικός του Golden Trail World Series 2022 όπου συμμετείχαν 30 από τους πιο ταλαντούχους και δυνατούς δρομείς ορεινού τρεξίματος. Μέσα από 5 στάδια, απαιτητικές αλλά ταυτόχρονα και πανέμορφες διαδρομές, οι αθλητές καλέστηκαν να τα δώσουν όλα για να σημειώσουν τους καλύτερους χρόνους σε: "climb", "downhill" ή "sprint" και στο τέλος της εβδομάδας να κερδίσουν μία θέση ανάμεσα στους ταχύτερους δρομείς.

 

Νικητής, στην κατηγορία των ανδρών και στην γενική, αναδείχθηκε ο Rémi Bonnet ο οποίος από τους 450 διαθέσιμους πόντους που χρειάζεται για να κερδίσει κάποιος αυτόν τον μεγάλο τελικό, μάζεψε τους 444!

Ένας ακόμη Red Bull αθλητής, βρέθηκε ανάμεσα στους καλύτερους και αυτός είναι ο Ruy Ueda ο οποίος κέρδισε την τέταρτη θέση στην γενική κατηγορία αλλά και σε αυτή των ανδρών.

Από την Ελλάδα μας εκπροσώπησε επάξια για μία ακόμη φορά ο Κωσταντίνος Παραδεισόπουλος ο οποίος είχε από τις καλύτερες επιδόσεις της ζωής του, κερδίζοντας την 18η θέση.

Κ. Παραδεισόπουλος: «Θέλω να έχω πάλι μια καλή εμφάνιση στο Golden Trail Series το 2023» runbeat.gr

Δες τι είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Red Bull για την εμπειρία του παρακάτω:

1. Πως σου φάνηκε ο αγώνας;

Από την πρώτη στιγμή που έφτασα στο νησί με εντυπωσίασε πολύ το τοπίο τα άγρια και απότομα βουνά, τα καλντερίμια, η θάλασσα, όλα ήταν πανέμορφα. Η πρόκριση σε αυτόν τον αγώνα ήταν κάτι που πραγματικά ήθελα πάρα πολύ, πρώτον γιατί ήταν ο τελικός του ίσως πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος στον κόσμο, αλλά και επειδή με αρέσουν πολύ οι πολυήμεροι αγώνες. Οι διαδρομές που τρέξετε ήταν η κάθε μια ξεχωριστή και μοναδική. Κάθε μέρα ήταν μια καινούργια εμπειρία για μένα.

2. Είσαι ευχαριστημένος με την επίδοση σου;

Αν εξαιρέσεις την πρώτη και την δεύτερη μέρα που χάθηκα, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την επίδοση μου. Νομίζω πως ήταν ίσως και μια από τις καλύτερες μου εμφανίσεις.

3. Υπήρχε κάτι που σε δυσκόλεψε πάρα πολύ και χρειάστηκε να ξεπεράσεις τα όρια σου;

Αυτό που με δυσκόλεψε πολύ ήταν ότι το επίπεδο ανταγωνισμού. Ήταν πάρα πολύ υψηλό και έπρεπε να μην παρασύρομαι από τον ρυθμό των πρώτων. Την πρώτη μέρα έκανα αυτό το λάθος με αποτέλεσμα να εξαντληθώ και στην συνέχεια είχα προβλήματα και στην κοιλιά μου από την βροχή και το κρύο, κάτι που με έφερε στο σημείο να ξεπεράσω τα όρια μου απλά για να τερματίσω.

 

4. Υπήρχε κάποιος στον αγώνα που σε εντυπωσίασε;

Αυτός που με εντυπωσίασε πολύ ήταν φυσικά ο Remi Bonnet που όπως δήλωσε και ο ίδιος ήταν σε απίστευτη κατάσταση. Σε γενικές γραμμές αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο πολύ καλός και φιλικός χαρακτήρας όλων των αθλητών, αλλά και των διοργανωτών.

Κ. Παραδεισόπουλος: «Θέλω να έχω πάλι μια καλή εμφάνιση στο Golden Trail Series το 2023» runbeat.gr

5. Ποια είναι τα πλάνα σου για το υπόλοιπο της χρονιάς; Και για το 2023;

Για το υπόλοιπο τις χρονιάς δεν έχω άλλα αγωνιστικά πλάνα. Είναι η περίοδος που προσαρμόζω στο πρόγραμμα μου ανάλογα με τους στόχους μου για την επόμενη χρονιά. Για το 2023 είναι πολύ νωρίς να προσδιορίσω τους στόχους, άλλα σίγουρα θέλω να έχω πάλι μια καλή εμφάνιση στο Golden Trail Series.

Πηγή: redbull.com