Κ. Χατζηεμμανουήλ: «Ξεκίνησα στα 80 μου τον στίβο – Σε λίγα χρόνια έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής» (Vid)

 Runbeat Team   14:45 23-03-2024  

Κ. Χατζηεμμανουήλ: «Ξεκίνησα στα 80 μου τον στίβο – Σε λίγα χρόνια έγινα παγκόσμιος πρωταθλητής» (Vid)


O 95χρονος Κώστας Χατζηεμμανουήλ σαρώνει τα μετάλλια, αλλά και τα παγκόσμια ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου βετεράνων, δείχνοντας ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, ακόμα και στον αθλητισμό.

Ο βετεράνος Έλληνας αθλητής έχει σημειώσει τρία παγκόσμια ρεκόρ στην διοργάνωση της Πολωνίας και παρότι ξεκίνησε «αργά» την ενασχόλησή του με τον στίβο, κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο στην ηλικιακή του κατηγορία. Πιο συγκεκριμένα, ο Χατζηεμμανουήλ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action24 και μαζί με τον προπονητή του, μίλησε για την ενασχόλησή του με τον στίβο, την ζωή του και την προπόνησή του, αλλά και για τους επόμενους στόχους που έχει.

 

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος γιατί ξέρω ότι πάντοτε βγαίνω πρώτος. Ξεκίνησα στα 80 μου τον στίβο, έτσι απροπόνητος. Βγήκα στο στάδιο και βγήκα πρώτος σε Πανελληνίους αγώνες, μετά πήγα σε Βαλκανικούς αγώνες και βγήκα κι εκεί πρώτος. Τον δεύτερο χρόνο τα ίδια, τον τρίτο χρόνο ήμουν πρωταθλητής Ευρώπης και μετά ήμουν παγκόσμιος πρωταθλητής. Ξεκίνησα στα 80 μου χρόνια και όταν είδα πως τρέχουν οι Έλληνες στην ηλικία μου, είπα ότι έπρεπε να ξεκινήσω νωρίτερα».

Δείτε παρακάτω όλη την συνέντευξη του Κώστα Χατζηεμμανουήλ: