«Καρφιά» της Κ. Στεφανίδη για τη μη τήρηση του κανονισμού για τα παπούτσια - Στο στόχαστρο η παραβίαση από την Rojas (Pic)

 Runbeat Team   17:13 08-07-2022  

«Καρφιά» της Κ. Στεφανίδη για τη μη τήρηση του κανονισμού για τα παπούτσια - Στο στόχαστρο η παραβίαση από την Rojas (Pic)


Η Κατερίνα Στεφανίδη πήρε θέση για τον αποκλεισμό της Yulimar Rojas από το άλμα εις μήκος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι κανόνες είναι κανόνες αλλά ισχύουν το ίδιο για όλους;». Πιο συγκεκριμένα, η Rojas δεν θα αγωνιστεί στο άλμα εις μήκος στο Όρεγκον, καθώς αποκλείστηκε λόγω της χρήσης απαγορευμένων αθλητών στο meeting όπου πήρε την πρόκριση με επίδοση 6.93μ.

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter, η Κατερίνα Στεφανίδη αναφέρθηκε σε μία αντίστοιχη περίπτωση που συνέβη σε διοργάνωση όπου έλαβε εκείνη μέρος, τονίζοντας ότι τότε, μία αθλήτρια αγωνίστηκε με απαγορευμένα παπούτσια στο επί κοντώ, παρότι της έγινε έλεγχος.

 

«Αγωνίστηκε μόνο σε μία διοργάνωση φέτος που έκανε έλεγχο για τα spikes. Επέλεξαν τυχαία μία αθλήτρια από το άλμα επί κοντώ. Τους έδειξε ένα διαφορετικό σετ καρφιών και αγωνίστηκε με παπούτσια για τριπλούν που δεν επιτρέπονται στο επί κοντώ. Οι κανόνες είναι κανόνες αλλά ισχύουν το ίδιο για όλους;» αναφέρει στο tweet της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.