Τρίτος παγκόσμιος τίτλος για την μία και μοναδική Yulimar Rojas

 Runbeat Team   8:56 19-07-2022  

Τρίτος παγκόσμιος τίτλος για την μία και μοναδική Yulimar Rojas


Τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο της στο τριπλούν πανηγύρισε τα ξημερώματα η Yulimar Rojas, η οποία ήταν για μία ακόμη φορά κυρίαρχη και με άλμα στα 15.47μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η 4η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Όρεγκον ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες και τα επιτεύγματά τους. Περιλάμβανε τρεις σπουδαίους τελικούς γυναικών, τον Μαραθώνιο, το τριπλούν και τα 1500μ.

 

Στο τριπλούν η μία και μοναδική Rojas έδειξε τη δυναμική της μην αφήνοντας περιθώρια στις αντιπάλους της.

Στο δεύτερο άλμα της προσγειώθηκε στα 15.47μ. (1,9 μ./δευτ.), δηλαδή μόλις τρία εκατοστά από το ρεκόρ αγώνα, ενώ είχε δύο ακόμη άλματα πάνω από τα 15.00μ.


Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Τζαμαϊκανή Shanieka Ricketts με 14.89μ. και τρίτη ήταν η Αμερικανή Tori Franklin με 14.72μ. χαρίζοντας στις ΗΠΑ το πρώτο της μετάλλιο στο τριπλούν σε παγκόσμιο πρωτάθλημα τόσο ανοικτού όσο και κλειστού στίβου.

Ικανοποιημένη από τη νίκη, όχι και από το άλμα δήλωσε στο τέλος του αγωνίσματος η Rojas. «Ήθελα ένα μεγαλύτερο άλμα, αλλά είμαι χαρούμενη που επέστρεψε σε αυτό το στάδιο (έκανε το ντεμπούτο της στο Hayward Field το 2014). Θα έρθουν περισσότερα πρωταθλήματα και ελπίζω να συνεχίσω να προσθέτω τίτλους για τη χώρα μου».

Η πρωταθλήτρια της Κούβας, Leyanis Perez Hernandez, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ κατά 12 εκατοστά, αλλά δεν ήταν αρκετά., Η 20χρονη έχασε ένα μετάλλιο για μόλις δύο εκατοστά καθώς το καλύτερο άλμα της μετρήθηκε στα 14.70μ.

Με ένα άλμα στα 14.56μ., η Thea LaFond από τη Δομινικανή Δημοκρατία τερμάτισε πέμπτη.

Τα αποτελέσματα