Kastoria Trails: Για πρώτη φορά η διοργάνωση Grammos Alpine Skyrace στο όρος Γράμμου

 Runbeat Team   21:07 09-09-2022  

Kastoria Trails: Για πρώτη φορά η διοργάνωση Grammos Alpine Skyrace στο όρος Γράμμου


O τρίτος αγώνας της σειράς αγώνων Kastoria Trails είναι γεγονός. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται το Grammos Alpine Skyrace στο όρος Γράμμου, το βορειότερο σημείο της οροσειράς της Πίνδου, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι διοργάνωση περιέχει δύο διαδρομές των 43 χλμ (Grammos Alpine Skyrace Marathon) και των 23 χλμ (Grammos Alpine Half Marathon). Αγώνες για δρομείς που θέλουν να ζήσουν έντονες και αξέχαστες δρομικές εμπειρίες στο άγριο φυσικό τοπίο των ορεινών όγκων της Ελλάδας. Αποτελούν πρόκληση για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε υψηλά υψόμετρα αλλά και ιδανική επιλογή για αυτούς που θέλουν παράλληλα να τρέξουν σε όμορφα ορεινά μονοπάτια με εκπληκτική θέα.

 

Οι διαδρομές ξεκινούν από το γραφικό χωριό Γράμμος - Γράμμουστα στα 1380 μ υψόμετρο, ένα χωριό με ιστορική σημασία, καθώς αποτέλεσε πεδίο μάχης από την εποχή του Βυζάντιου μέχρι και την περίοδο του εμφυλίου πολέμου. Ωστόσο, σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας.Έπειτα, οι διαδρομές διασχίζουν τις κορυφογραμμές του βουνού Γκούμπελ, Τσούκα Πέτσικ, Περήφανο, Κιάφα, Φαρμάκη και Σουφλίκα και περνώντας από τη λίμνη Γκιστόβα, μια από τις υψηλότερες δρακόλιμνες της Ελλάδας με απαράμιλλη ομορφιά στα 2.350 μ υψόμετρο. Στο βουνό οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν πολλά ποτάμια, ζωα, πυκνή βλάστηση και σπάνια είδη λουλουδιών. Οι μυρωδιές από τις οξιές, τα πεύκα και τα έλατα σε συνδυασμό με την ορεινή ατμόσφαιρα θα χαρίσουν μια αξέχαστη εμπειρία στους συμμετέχοντες.

Μια διοργάνωση της Συνεταιριστική Επιχείρησης Aenaon Everest.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να θεσπίσει μια σειρά ορεινών αγώνων ετησίως για να αναδείξει τα ορεινά μονοπάτια της χώρας, θέλοντας έτσι να σαγηνεύσει άτομα από Ελλάδα και εξωτερικό με τις ομορφιές του τόπου μας στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://kastoriatrails.gr/

Για δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://event.athletopia.com/grammosalpineskyrace?step=1