Καθηλωτικός ο Κώστας Δουβαλίδης, μιλά για το γιο του, το Παρίσι και τα άμεσα σχέδιά του

 Νίκη Μηλιαράκη   12:35 04-05-2022  

Καθηλωτικός ο Κώστας Δουβαλίδης, μιλά για το γιο του, το Παρίσι και τα άμεσα σχέδιά του


Ο Κώστας Δουβαλίδης διανύει μία από τις καλύτερες στιγμές στην προσωπική του ζωής καθώς πριν από μερικές ημέρες έγινε για πρώτη φορά μπαμπάς, ένα γεγονός που του δίνει ακόμα περισσότερη ώθηση να συνεχίσει την προσπάθειά του και να καταφέρει τους νέους αγωνιστικούς στόχους που έχει θέσει.

 

Το περασμένο σαββατοκύριακο έκανε το ντεμπούτο του στον ανοικτό στίβο μετέχοντας στους Διασυλλογικούς Αγώνες του 8ου ομίλου συμμετέχοντας στα 110μ. εμπ., στα 4Χ100 με την ομάδα του Ελ. Βενιζέλου και στα 200μ.

Η γέννηση του γιού του τον κράτησε μακριά από τις προπονήσεις για μία εβδομάδα με αποτέλεσμα στο Ηράκλειο να παρουσιαστεί ανέτοιμος, όπως δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στο runbeat.gr.

Έτρεξε τα 110μ. εμπ. σε 14.49 και τα 200μ. σε 23.02 και όπως τόνισε, «δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τις κούρσες μου ούτε σαν προπονητικές. Έχω να κάνω προπόνηση μία εβδομάδα και έτρεξα περισσότερο για να τιμήσω το σύλλογό μου γιατί ακόμα δεν είμαι έτοιμος. Με το σύλλογο θα κοιτάξουμε να είμαι έτοιμος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, να είμαι εντελώς καλά και να μπορέσω να κάνω εκεί μία καλή επίδοση και να σηκώσουμε το σύλλογο ψηλά».





Όταν ρωτήθηκε τους λόγους που έμεινε μία εβδομάδα εκτός προπόνησης ήταν αποστομωτικός: «Ήμουν απών λόγω της γέννησης του παιδιού μου. Την προηγούμενη Δευτέρα (25/4) ήρθε στη ζωή ο μικρός μου γιος. Είναι απίστευτο που το λέω. Έχω να κοιμηθώ καλά από τότε γιατί το μυαλό μου είναι συνέχεια στον μικρούλη. Να πάω να τον δω, να είμαι μαζί του. Η χαρά είναι ατελείωτη οπότε με βάση αυτού του γεγονότος άφησα λίγο την προπόνηση πίσω και λογικό είναι. Δεν έκανα καθόλου προπόνηση. Ήμουν αφιερωμένος στο παιδί και πέρασα πολύ ωραία, όμως αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μείνω λίγο πίσω προπονητικά κι έτσι δεν μπόρεσα να αποδώσω στο Διασυλλογικό».

Στόχος είναι το 2024 και πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος

Και μπορεί για μία εβδομάδα να έδωσε… άδεια στον εαυτό του, ωστόσο, δηλώνει έτοιμος να παλέψει για τους στόχους που έθεσε μετά την Ολυμπιάδα του Τόκιο.

«Εγώ ήμουν έτοιμος να σταματήσω το 2020 μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που τελικά δεν έγιναν και μετατέθηκαν για το 2021. Πήγε μία χρονιά παραπάνω δυστυχώς με αποτέλεσμα, ναι μεν να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά να μην είμαι στην καλύτερη κατάσταση και να μην μπορώ να αποδώσω όπως ήθελα λόγω κάποιων τραυματισμών που είχα. Οπότε λίγο πείσμωσα μετά τους Ολυμπιακούς που δεν πήγα καλά και σκέφτηκα ότι θέλω να κάνω άλλη μία Ολυμπιάδα να πάω στο Παρίσι το 2024 και από εκεί και πέρα να κρεμάσω τα παπούτσια μου όσον αφορά στον πρωταθλητισμό. Θα συνεχίσω να κάνω στίβο, αλλά πιο πολύ για μένα. Θα ασχολούμαι για τον εαυτό μου. Λίγο να τρέχω γιατί είναι δύσκολο να το αφήσεις κατευθείαν και σιγά-σιγά θα αρχίσω να αποσύρομαι. Αλλά στόχος είναι το 2024 και πιστεύω ότι θα καταφέρω να το κάνω, πιστεύω ότι θα είμαι έτοιμος για το 2024, αρκεί να μην υπάρχουν προβλήματα υγείας που είναι το πιο σημαντικό και το εύχομαι για όλους, για όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό και να μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν όσο καλύτερα μπορούν. Έτσι κι εγώ θα συνεχίσω ως το 2024».

«Από εκεί που στόχευα στον τελικό στην Ολυμπιάδα, βρέθηκαν να κυνηγάω να πάω στο Τόκιο»

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Δουβαλίδης τον τελευταίο ένα χρόνο ταλαιπωρήθηκε πολύ τόσο λόγω του covid όσο και λόγω κάποιων τραυματισμών που είχε. «Έζησα τον covid στην αρχή του όταν δεν υπήρχαν ακόμα εμβόλια και το πέρασα αρκετά δύσκολα. Δε χρειάστηκε να νοσηλευτώ και ευχαριστώ το Θεό γι’ αυτό. Μετά θα ήταν τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα. Παρόλα αυτά, όσον αφορά το υψηλό επίπεδο που κάνουμε, με επηρέασε πάρα πολύ και προπονητικά δεν μπόρεσα να αποδώσω καθόλου ώστε να είμαι έτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες έστω και το 2021.

 

Ενώ το 2020 στοχεύαμε τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες με βάση την προετοιμασία που είχα κάνει, το 2021 δυστυχώς μετά τον covid και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετώπισα δεν μπόρεσα να είμαι σε καλή φόρμα και κυνηγούσα να πάρω μέρος στην Ολυμπιάδα. Και αυτό το λέω για να δείξω πόσο αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τη μία χρονιά ο στόχος είναι ο τελικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την άλλη είναι στόχος να πάρω μέρος σε αυτούς τους αγώνες. Τέλος καλό όλα καλά όμως. Τελείωσε αυτή η διετία με τον covid. Πάντα ήμουν αισιόδοξος και έλεγα ότι θα καταφέρω να το ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα και θα ξαναπατήσω στα πόδια μου να επανέλθω και πάλι σε υψηλό επίπεδο όσο δύσκολο κι αν ακούγεται τώρα πλέον στα 34 μου χρόνια. Παρόλα αυτά δεν το βάζω κάτω. Θέλω να σταματήσω με ψηλά το κεφάλι και με μία επίδοση που πίστευα ότι μπορούσα να φτάσω το 2020».

Το… δράμα με το στάδιο και η απόσταση που αποτελεί τροχοπέδη 

Ούτε τώρα απουσιάζουν τα προβλήματα για τον Έλληνα πρωταθλητή που καλείται να κάνει πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να προπονηθεί. 

«Δυστυχώς στη Δράμα περνάμε δύσκολες καταστάσεις διότι δεν έχουμε γήπεδο λόγω ανακατασκευής του ήδη υπάρχοντος οπότε αναγκαζόμαστε και φεύγουμε είτε στην Καβάλα, είτε στις Σέρρες για να κάνουμε προπόνηση. Η καβάλα είναι 40 λεπτά μακριά και οι Σέρρες είναι 1 ώρα. Αλλά το να γίνεται αυτό καθημερινά είναι πάρα πολύ δύσκολο οπότε το κάνουμε μέρα παρά μέρα και οι συνθήκες δε βοηθάνε γενικά πολύ. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι στην καλύτερή μου περίοδο, αλλά πιστεύω ότι θα στρώσουν τα πράγματα και θα μπορώ να κάνω πιο σωστά προπόνηση. Έλεγαν ότι θα παρέδιδαν το Στάδιο τον Δεκέμβριο του 2021, τώρα λένε για Ιούνιο. Ευελπιστώ να ξεκινήσουν οι εργασίες για να μπορέσουμε να κάνουμε την προπόνησή μας στη Δράμα.

Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε όπως θα έκανε κάθε αθλητής υψηλού επιπέδου, κάθε αθλητής γενικά. Αναγκαστικά πρέπει να βρω τρόπους να κάνω προπόνηση».

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, «στόχοι είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό. Ευελπιστούμε να τα καταφέρω αν και στο Παγκόσμιο είναι πολύ δύσκολο γιατί πρέπει να βρω και να κάνω πέντε καλούς αγώνες και με βάση την προπόνηση που έχω κάνει θεωρώ ότι θέλει πολύ κόπο. Θα το προσπαθήσουμε όμως μαζί με τον προπονητή μου τον κ. Σδρόλα και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να βρεθούμε σε καλό επίπεδο ώστε να πάμε και στην Αμερική».