Καθημερινά τα covid τεστ των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες

 Runbeat Team   9:32 29-04-2021  

Καθημερινά τα covid τεστ των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο επιβεβαίωσαν ότι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τεστ κορωνοϊού καθημερινά.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε με σκοπό να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, καθώς το Τόκιο ανήκει στις περιοχές αυξημένου κινδύνου της Ιαπωνίας και θα παραμείνει έως τουλάχιστον τις 11 Μαΐου. Οι αθλητές λοιπόν θα χρειαστεί να περνούν καθημερινά από γρήγορα τεστ ανίχνευσης αντιγόνων στο σάλιο τους, για να διαπιστωθεί εάν είναι θετικοί ή όχι. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει στον περιορισμό του ρίσκου να υπάρχουν μη ανιχνεύσιμα κρούσματα που θα μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την διεξαγωγή κάποιου αγωνίσματος.

 

Αυτό βέβαια μπορεί να αποτελέσει ως ένα επιπλέον άγχος για τους αθλητές, καθώς σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός, όπως είναι λογικό θα αποβληθεί από τον αγώνα στον οποίο θα συμμετείχε. Το γεγονός αυτό σίγουρα γίνεται για το καλό των αθλητών και τη γενικότερη υγεία όλων των συμμετεχόντων, όμως είναι κάτι το οποίο θα έχουν διαρκώς στο μυαλό τους όσοι βρεθούν στο Τόκιο το καλοκαρι.

Σημαντικό είναι επίσης να θυμίσουμε, ότι όπως σας ενημερώσαμε και χθες και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo της Ιαπωνίας, οι αθλητές και το προσωπικό θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει δύο τεστ εντός 96 ωρών πριν φύγουν από τη χώρα τους, ενώ θα πραγματοποιούν τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ιαπωνία.