Κατηγορία μη δυαδικού φύλλου και στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

 Runbeat Team   13:25 17-09-2022  

Κατηγορία μη δυαδικού φύλλου και στον Μαραθώνιο του Λονδίνου


Νέα δεδομένα θα υπάρχουν στους περισσότερους μεγάλους μαραθωνίους του κόσμου από το 2023 καθώς κάθε μέρα και ένας διοργανωτής ανακοινώνει ότι θα υπάρξει και τρίτη κατηγορία αγωνιζόμενων εκτός από αυτή των ανδρών και των γυναικών.

Έτσι, μετά τους διοργανωτές του Μαραθωνίου της Βοστώνης και οι αντίστοιχοι του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι στην επόμενη διοργάνωση θα υπάρχει ειδική κατηγορία για τη μη δυαδική επιλογή φύλλου.

 

Όσοι δρομείς μπουν για να κάνουν αίτηση συμμετοχής στον Μαραθώνιο του Λονδίνου από την 1η Οκτωβρίου που ανοίγουν οι εγγραφές θα έχουν τρεις επιλογές: τον αγώνα των ανδρών, τον αγώνα των γυναικών και τον αντίστοιχο των μη δυαδικών φύλλων.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τον Μαραθώνιο του TCS του Λονδίνου, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να κάνουμε την εκδήλωσή μας πραγματικά πολυδιάστατη», δήλωσε ο Διευθυντής των εκδήλωσης Hugh Brasher.

Όπως φαίνεται είναι ένα παράδειγμα που σιγά-σιγά θα ακολουθήσουν όλοι οι μεγάλοι Μαραθώνιοι του κόσμου και ίσως το δούμε και στην Ελλάδα στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τα επόμενα χρόνια.