Kipchoge και WWF ενώνουν δυνάμεις: «Το κάθε λεπτό μετράει, όπως σ' έναν Μαραθώνιο» (Vid)

 Runbeat Team   20:45 19-03-2021  

Kipchoge και WWF ενώνουν δυνάμεις: «Το κάθε λεπτό μετράει, όπως σ' έναν Μαραθώνιο» (Vid)


Μέλος μία εξαιρετικής πρωτοβουλίας έγινε ο Eliud Kipchoge, καθώς ενώνει τις δυνάμεις του με το WWF Κένυας με σκοπό να αποκατασταθεί ένα ποσοστό της δασικής έκτασης της χώρας. Η καμπάνια, στην οποία συμμετέχει το σύμβολου του αθλητισμού στην Κένυα, έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει όλους τους Κενυάτες, αλλά και όσους άλλους μπορούν να βοηθήσουν, προκειμένου να φέρει πίσω το πράσινο στη χώρα, το οποίο έχει χαθεί με το πέρασμα του χρόνου. Όπως αναφέρεται μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα του WWF Kenya, η χώρα μπορεί έως το τέλος του 2030 να έχει ένα δισεκατομμύριο περισσότερα δέντρα, εάν επιτύχει το campaign.

 

Ο Ολυμπιονίκης Eliud Kipchoge έγινε μέλος της καμπάνιας, δηλώνοντας πως τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι δρομείς της χώρας του και της γενιάς θα τρέχουν για να αποκατασταθεί το πράσινο της Κένυας. Η δράση του έμπειρου δρομέα είναι σίγουρα κάτι που θα εμπνεύσει πολλά άτομα να συνδράμουν στην προσπάθεια του WWF, γεγονός το οποίο φαίνεται και μέσα από το συγκινητικό βίντεο από το κανάλι του WWF Kenya στο YouTube. Ο Kipchoge ενθαρρύνει τα άτομα της τωρινής γενιάς να βοηθήσουν στη διάσωση της Γης που έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το κάθε λεπτό μετράει, όπως ακριβώς σε έναν Μαραθώνιο».

Να θυμίσουμε ότι ο Eliud Kipchoge τον τελευταίο καιρό προετοιμάζεται έντονα για τον Μαραθώνιο που είναι προγραμματισμένος να γίνει στο Αμβούργο στις 11 Απριλίου. Σχετικά με τον αγώνα, δήλωσε: «Ένας μεγάλος αγώνας στο Αμβούργο θα δώσει στους ανθρώπους ελπίδα. Αυτό είναι άλλο ένα βήμα για να επιστρέψουμε στη κανονικότητα μετά την πανδημία. Η ζωή δεν μπορεί να τελειώσει έτσι εξαιτίας ενός ιού. Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένα ορόσημο στη ζωή μας. Ο μαραθώνιος είναι σαν τη ζωή. Υπάρχουν σκαμπανεβάσματα σε κάθε μίλι. Κάθε χιλιόμετρο είναι μια πρόκληση. Γι 'αυτό πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας επιβάλλει η ζωή».